От х:

Днес в x:

Бивш зам.-кмет се самоуби. Фирма фантом завлича безработни с есемеси. Преглед на печата

Новината за самоубийството на бившия заместник кмет на Димитровград Славейко Стоянов е водеща и за двата регионални вестника "Новинар юг" и "Хасковска Марица" днес. 42-годишният мъж полетя от шестия етаж на блок на ул. "Химик" рано сутринта вчера и минути по-късно издъхна. "Новинар юг" определя смъртта му като "мистериозна", защото няма никакви данни Стоянов да е бил заплашван, да има финансови или здравословни проблеми, нито пък причини от личен характер. И двата вестника търсят свидетели, близки, колеги на починалия, но всички са единодушни, че не могат да си обяснят случилото се. От полицията също твърдят, че няма данни за насилие над мъжа.

Грък със свръхдоза хероин колабира на границата, пише в челен материал на първа страница "Хасковска Марица". Блокадата била пробита от линейка, която го откарала в хасковската болница, откъдето потвърждават за инцидента.

Орфей 3 една година без вода, акцентира на втора страница изданието. Стотина постоянни жители на квартала готвят протести срещу водния монополист. Водата на орфейци бе отрязана миналата зима с мотива, че връзката е незаконна. Освен това се крадяла ммного вода, което изглежда е и истинската причина за действията на ВиК. Оттам решили проблема по известния начин – "има вода в квартала – има проблем. Няма вода в квартала – няма проблем." Методът е известен от миналия век. Най-успешно е бил практикуван от Йосиф Висарионович Сталин.

Частен съдебен изпълнител погва длъжици на ВиК, пише в материала под водещия. Ще се запорират заплатите на длъжници с дълг над 100 лева, четем в текста.

Фирма фантом завлича безработни с есемеси, пише в свое разследване изданието. Обява за работа в интернет зарибявала безработни да попълнят въпросник, а сетне да пратят есемес за 2.40 лв. като потвърждение, че желаят да участват за вакантната длъжност. Интересното в случая е, че далаверата не може д асе квалифицира като престъпление – т. е. ужилените сами, по своя воля си пращат есемесите.

Високи такси и бюрокрация спъват подземната кабелизация, пише вестникът на страница 5. Всички оператори трябваше да вкарат кабелите си под земята. Общините искат и "такса преминаване", която варира от 25 до 40 лева на линеен метър, четем в текста. С други думи – освен, че ще изкопаеш канал и после ще го зариеш, трябва да възстановиш настилката и да платиш до 40 лева на линеен метър. За град като Хасково вероятно става дума за стотици километри. Добре че има калкулатори, защото сумата за таксата трудно може да се пресметне наум.

Изобразиха ни и като черни гарвани, четем на 10 страница в броя. Плакати, на които България и Румъния са изобразени като зловещи черни гарвани, които ръфат снагата на Швейцария, съветва швейцарците как да гласуват на 8 февруари, когато там ще се проведе референдум за разширяването на споразумението на ЕС за увеличение на емигрантския поток.

Забърсваш цяло село на честна дума, пише във водещ материла на първа страница "Новинар юг". По закона за собствеността, ако 10 г. владееш имот, без собственикът му да предяви претенции, той става твой.

Хайка за помияри в центъра на Хасково, четем още на първа страница. Служители на "Екопрогрес" вчера изловили псетата по центъра на града под одобрителните, според изданието, погледи на минувачите.

2008-а: Никой не ще сирачета в дома си, акцентира на втора страница вестникът. В подзаглавието обаче четем, че 20 малчугани са били осиновени през изтеклата година, а 23 кандидати са подали заявления.

Изпушил разби галерията, пише изданието на криминалната страница. 47-годишният Ончо Чилингирян влязъл в градската галерия да си търси нотариалния акт за нея, смятал, че е негова.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Повече – във вестниците.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини