От х:

Днес в x:

Ученик от ПМГ води курс по програмиране за университет

Изображение 1 от 5

    12-класникът Димитър Карев от ПМГ  води курс по програмиране за начинаещи в Младежкия център в Хасково. Курсът се организира от Софтуерния университет в София, а талантливият възпитаник на Природо-математическата гимназия е бил поканен лично от основателя на университета д-р Светлин Наков да води безплатния курс.

    Изборът не е случаен - Димитър Карев миналата година стана носител на наградата “Джон Атанасов – първи стъпки в компютърните науки”. Зрелостникът вече гледа към САЩ, където вече е подал документи в някои от елитните университети – Йейл, Харвард, Станфорд.

    За курса в Хасково са за писали 40-тина души някои от които в по-напреднала възраст. Обучението е по 4 часа всяка неделя и продължава 8 седмици, след което се държи изпит за прием в Софтуерния университет.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      12
      1221
      12 -19
      11:35, 5 фев 2017
      Дано успее да се махне от тази държава! Виж коментара
    • 2
      Какво значи - Дано успее да се махне? Ако всички умни и талантливи българи си тръгнат от България, на кого оставяме тази държава? Не смяташ ли че е по добре да излезем на улицата като румънците?Не мислиш ли че е по-добре да си оправим държавата! Ей за това сме на този хал, защото всички гледат да се спасят. Истината за чужбината е че там няма спасение и не те приемат лесно за равен.Особено някои държави. Ще припечелиш малко пари и ще се прибереш и ще чакаш някой през това време да свърши работата, пък ти да си печелиш .. Не става така, трябва всички заедно да имаме интерес да си променим държавата и да се чувстваме достойно в нея.Най добре е да си оправим нашата държава!
    • 3
      12
      1221
      7 0
      15:29, 5 фев 2017
      Всеки е герой след третата ракия в кухнята.
      Оправия няма затова на всеки му е писнало и се спасява както може. А да живееш тук и да спазваш законите са две безмислени неща. Който има кураж отдавна спи спокойно.
    Последни новини