От х:

Днес в x:

Москов стана говорител на РБ, избират водачи на листи

Националният координационен съвет на Реформаторския блок (РБ) избра на първото си заседание Политически съвет и говорител - Петър Москов.

Това съобщи на пресконференция Найден Зеленогорски - член на ръководството на Блока, предаде БТА. 

Политическият съвет ще е оперативният орган на РБ, който ще се състои от 17 души. В него ще влизат всички председатели на партии от РБ и индивидуални членове, като - Божидар Лукарски, Борислав Великов, Найден Зеленогорски, Емил Кабаиванов, Николай Ненчев, Орхан Исмаилов, Меглена Кунева, Румен Христов, Даниел Вълчев.

"Националният координационен съвет реши в двуседмичен срок пред Политическия съвет да бъде представена програмата на РБ за явяване на избори и водачите на листи в отделните избирателни райони", обяви пък новият говорител и бивш здравен министър Петър Москов. 

На въпрос как ще бъдат определени водачите на листи, той обясни, че не става въпрос за квоти на партиите, а за издигане на подходящи хора, известни в местната общност и допринесли за развитието на Блока. 

"Както казва Зеленогорски - "местен, свестен и известен", обобщи Москов.

Помолен да коментира думите на лидера на ДСБ Радан Кънев за конгреса на РБ, той припомни посланието на Блока от форума за единни действия на десницата и изрази съжаление за отговора на вече бившия си колега. Той беше категоричен, че за ДСБ няма връщане назад в РБ.

"Когато десницата е била разединена, политическият резултат е идването на БСП и ДПС на власт. Десница извън парламента защитава субсидията на политическите партии, десница в парламента защитава реалния дневен ред на десните избиратели", отбеляза Москов. 

По-рано днес лидерът на ДБГ и бивш вицепремиер Меглена Кунева заяви, че без РБ няма как да се състави дясноцентристко правителство. Тя обаче постави условие да подкрепят за втори път нов кабинет на ГЕРБ - приемането на антикорупционния закон.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини