От х:

Днес в x:

Излиза Sounds Of The Universeна Depeche Mode

Разтърсващите, брилянтните електро легенди Depeche Mode с гордост съобщават премиерната дата на своя така нетърпеливо чакан нов студиен албум "Sounds Of The Universe" излиза на 20 април 2009 от Mute (Анимато Мюзик)!

Еклектичен и силно изразителен, най-новият проект на бандата е техният най-смайващ и разнообразен албум от години. Записан в Санта Барбара и Ню Йорк, с него Depeche Mode се завръщат към използването на доста винтидж арсенал - от аналогови синтезатори до дръм машини, за да добият ретро-футуристично звучене и аранжименти. Като текстове - има много от любимите на групата обсесии плюс повече черен хумор, отколкото когато и да било.

Както и в техния албум от 2005, "Playing The Angel", "Sounds Of The Universe" включва като автори и Мартин Гор, основният автор на песни в групата, и Дейв Гахан, който след като разкри таланта си вече в два солови албума, си заслужи мястото на втори автор в бандата.

Албумът също така е събиране отново между Depeche Mode и продуцента Бен Хилиър (Blur, Doves, Elbow), който работи с бандата, за да направи от звука нещо абсолютно неподвластно на времето.

Първият сингъл от албума се казва "Wrong" и те хваща за гърлото от най-първия стакато писък. С уникален бийт, зловещ синтезатор и умопомрачителния вокал на Дейв - трябва да е ясно, че "Wrong" вече е стопроцентова Depeche Mode класика!

Сред другите изключителни тракове са лаундж баладата "Jezebel", сай-фай госпъл-блус химна "In Chains" и "Hole To Feed", микс между модерна електроника и денс бийт.

Като една от най-влиятелните банди от пост пънк ерата, със световни продажби от над 100 милиона, Depeche Mode принадлежат към лигата на супер групите, оцелели от ранните 80-те до днес с идеалите си, творческата си визия и близостта на гениалните хора в бандата.

Създадена през 1981, бандата - или Мартин Гор, Дейв Гахан и Анди Флечър - Флеч - продължава да печели одобрението на критиката и комерсиален успех по целия свят, както със студийната си работа, така и с концертите си. Всички 11 студийни албума на бандата са достигали ТОП 10 не само в Обединеното кралство и Щатите, но в още над 20 държави.

Лайв шоуто на Depeche Mode е нещо, което задължително трябва да бъде видяно - помните лично какво направиха и у нас през 2006, не пропускайте да ги видите отново на 18 май 2009, този път на Националния Стадион Васил Левски, отново по покана на София Мюзик Ентърпрайзис!

Турнето в подкрепа на новия албум "Tour Of The Universe" стартира в Тел Авив, Израел на 10 май и освен нашата вълнуваща дата включва вече разпродадена дата в O2 Arena, Лондон на 30 май.




Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини