От х:

Днес в x:

Тарашат дома на Брендо в Тополовград. Рушкат павилиони за 500 бона. Преглед на печата

Обиски в родния дом на Евелин Банев – Брендо в Тополовград, информира в заглавие над главата днешният борй на "Хасковска Марица". Заради него Швейцария за първи път разкрива банкова тайна, според прокурори в сметките му има близо 30 млн. евро от трафик и пране на пари, допълва изданието.

Криза ли? Чиновници го удариха на веселба, озаглавява другият челен материал на първа страница вестникът. Става дума за 117 служители на фонд "Земеделие", които купонясвали през уикенда в луксозния хотел "Европа" в Хасково. Това става докато зърнопроизводители и животновъди от страната протестират, а от ОЛАФ информираха правителството за нови 64 шокиращи измами в сектора, допълва изданието.

Протест оставя селата без лекарства, четем още в броя. Фармацевти скачат срещу практиката по селата да се събират рецептите на възрастни и болни хора и един човек да пазарува на едро от определена аптека.

Фирми масово пускат работници в отпуск, четем още в броя. Намалени поръчки и свити пазари принуждават шефовете да спират дейността си. Засега обаче повечето хора са в платени отпуски.

Застреляха ловец в главата, пише на страница 5-а. 51-годишният Господин Георгиев бе прострелян от свой колега по невнимание в събота.

Рушкат павилиони за 500 бона, открива днешния си брой "Новинар юг". Става дума за битака в Димитровград. Заповед на кмета Стефан Димитров задължава търговците, които имат павилиони до бордюра на бул. "Стефан Стамболов" да ги премахнат до 1 февруари. Засегнатите скачат на протест.

По иск на "Ерато" турски съд готви арест на Б. Георгиев, информира в челен материал на първа страница изданието.
Тук става интересно. Преди няколко дни "Хасковска Марица" информира, че хасковският съд не е повдигнал обвинение срещу бившия мениджър на "Ерато" въпреки съдебната поръчка от Турция. Изданието информираше, че обвинението срещу него било "непълно, неточно и неясно".
Според "Новинар юг" обаче привличането на Борис Георгиев като подсъдим е въпрос единствено на време, тъй като обвинение не е повдигнато по технически причини – липса на превод на част от документите. Също така вестникът съобщава, че турските власти готвят заповед за арест на Георгиев, ако стъпи на тяхна територия.

Гювен бомби БСП с 15 лв. на кв. метър, акцентира на втора страница "Новинар юг". Толкова е поискал новият собственик на Бизнесцентъра от червените за офиса им в сградата.Досега те плащали по 7 лева.
Впрочем Фуат Гювен поиска точно толкова и от останалите наематели в Бизнесцентъра, защо БСП трябва да прави изключение?

Кметът осъди медиен шеф и хасковлийка за клевета, акцентира на криминалната страница изданието. Главният редактор на национален всекидневник, става дума за вестник "Пари", Стефан Неделчев бил осъден заедно със Станка Василева от Хасково, да плати 1000 лева на кмета, заради публикация, уронваща престижа му.
Публикацията е от 2007 г., делото е от същата година. Кога са се произнесли магистратите, не става ясно от текста.
Информацията за изхода на съдебния спор бе разпространена в петък следобед от пресаташето на общината Бояна Тодорова. Haskovo.net не бе информиран.

Продават "Хасково" идния понеделник, пише с въпросителна накрая на спортната страница вестникът. Купувач е бизнесменът Северин Ангелов, един от собтвениците на немска фирма. Цената вече била уточнена, предстояло да се финализира сделката.

"Нина Ричи" за лев, "Шанел"-ът – за два, пише на забавната 12 страница изданието. Предприемчиви роми от Свиленград пребили пазара с ниски цени на маркови парфюми. Станало ясно обаче, че това са конфискувани стоки, които трябва да бъдат унищожени. С риск за живота си ромите се мятали пред булдозерите, които трябвало да заровят стоката в земята, и мъкнели парфюмите изпод веригите.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини