От х:

Днес в x:

Нинова: ГЕРБ стана резервна гума на РБ за власт и пари

„ЕНП иска ГЕРБ да останат във властта срещу послушание и предаване на националния ни интерес. Послушание и политическо падение на една партия, която стига до степен от първа сила в държавата, от еднолично властване, да стане резервна гума на Реформаторския блок в името на властта и парите.“

Това заяви днес лидера на БСП по време на на заседание на Националния съвет на партията, като призова всеки, който е напуснал партията ѝ, да се върне в нея в името на общото благо.

Партията ще дари 40 000 лв. от коледните заплати на депутатите за пострадалите в Хитрино.

Според Нинова българите са изгонили ГЕРБ през вратата, а те се връщат през прозореца, което ще ни струва скъпо:

"Защо народът ще плати цената? Защото ГЕРБ заявиха, че целта на ново правителство на Бойко Борисов, РБ и ПФ е да продължат започнатото, а то е - 16 млрд. лв. дълг, отпечатъци в болници, корупция с ваксини за деца, далавери в армията, продадена България с кандидатура на Кристалина Георгиева, търг за оборудване на 15 пъти по-висока цена в посолствата, завишени цени за храна на деца в училищата, бронирани джипове за лов , а всъщност, за да ги кара Бойко Борисов, повишаване на винетките и акцизите, данък уикенд, правителство,което ще плаща здравни осигуровки на бежанци, но не на български граждани, това правителство, което ще гарантира домове на бежанци, но не и на български млади семейства. Заради всичко това народът ги изгони през вратата, а те сега се опиват да влязат обратно през прозореца".

Партията също така прие процедури за издигане на кандидатите за народни представители в 44-то Народно събрание.

В модела на парламентарната група се определя примерно процентно представителство: 15% - политически лидери и общественици, включително и партньори от коалиционната и гражданската квота; 20% - политици и експерти с опит в областта на социалната политика; 15% - с опит в областта на макроикономиката и финансите; 15% - с опит в областта на управлението на сектори от реалната икономика; 20% - с опит в областта на гражданското общество, правото, социологията, политологията, медиите; 15% - политиците и експерти в областта на външната и европейската политика, отбрана, национална и вътрешна сигурност.

В парламентарната група се набляга и на равнопоставеност на половете и младежкото представителство: не по-малко от 40% за всеки от половете и не по-малко от 30% на възраст до 40 години.

НС на БСП препоръчва на партийните структури да не се допуска номинирането на един кандидат в повече от един избирателен район. Посочено е и да не издигат за кандидати за народни представители действащи кметове от БСП. „Да не номинират кандидати, които имат три пълни мандата като народни представители или 12 години. Дължината на проекто-листите за народните представители да е равен на два пъти броя на мандатите за съответния МИР“, пише още в документа.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ре
    реалист
    1 -1
    15:46, 17 дек 2016
    Тази не е в час тя самата не си вярва какво бръщолеви кои ни докара до това дереже Борисов ли кои ни окраде кои разсипа икономиката на страната ни .Или сега когато се подписва всяка година на 400 000 левчета от приватизацията харно и е долна лъжкиня противна жена
  • 2
    Сл
    Сланинко
    1 -1
    18:49, 17 дек 2016
    Жената се е много хубава и не е лъжкиня просто ти си късопаметен и късоглед А като не си в състояние да анализираш обстановката поискай помощ от знаещи
Последни новини