От х:

Днес в x:

Удар между лек автомобил, микробус и ТИР блокира Е-79

Изображение 1 от 2

    Тежка катастрофа между лек автомобил, микробус и ТИР блокира движението по международния път Е-79 край Мездра тази сутрин. Има огромни колони и в двете посоки.

    Сигналът за инцидента, който е станал на около 4-5 км след село Ребърково, е подаден на тел. 112 около 5.50 ч., съобщиха от полицията във Враца.

    Лек автомобил "Ланча", в който са пътували трима младежи, поднася и се удря в идващия насреща микробус "Мерцедес Спринтер". Бусът се завърта и се блъска в ТИР. 

    От пресцентъра на МВР съобщиха, че при катастрофата са пострадали трима души. Един от тях - 32-годишен мъж, е в тежко състояние. Според БНР при удара е загинал водачът на леката кола.

    Движението по международния път Е-79 е блокирано. И в двете посоки се вият километрични опашки от ТИР-ове и леки автомобили, съобщи местният в. "Конкурент". В посока от Враца към София колоната е около 6 км. В обратната посока опашката е над 10 км. и вече стига до местността Копяновец, като в колоната има както ТИР-ове, така и автобуси с пътници и стотици леки коли. 

    От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че има обходен маршрут за товарните автомобили в посока София през град Своге. Товарните автомобили, пътуващи в посока Враца, е необходимо да изчакат на място.

    Трима са загинали, 19 са ранени, а един е с опасност за живота при 17 пътни произшествия, станали в страната през денонощието, допълниха от пресцентъра на МВР. В София са станали три тежки и 191 леки катастрофи, в които е загинал един човек, а двама са ранени

    Източник: dir.bg

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини