От х:

Днес в x:

5 прокурорски преписки за изборите, без сигнали за купуване на гласове

Изображение 1 от 5

    Пет прокурорски преписки са образувани към 16.30 часа в прокуратурата, информира окръжният прокурор Иван Стоянов, който заедно с обвинители от районните прокуратури дежури за изборите по заповед на Сотир Цацаров. Всичките преписки са за забранена агитация в деня на вота, засега няма сигнали за купуване на гласове или друго по-тежко престъпление, допълни Стоянов. По думите му изборният ден протича спокойно, от гледна точка на прокуратурата. Няма образувано нито едно досъдебно производство към този момент.

    Хасковлии отбягват машинното гласуване и предпочитат да пуснат вота си по традиционния начин. Това показа проверка на Haskovo.net в секциите в училище „Шандор Петьофи“ в квартал „Орфей“, където са позиционирани част от 11-те машини за гласуване.

    „От около 240 гласували до този момент на машината  са го направили едва 25-26 души. Въпреки че е изключително просто, повечето хора отказват, макар че каним всички. Прави ми впечатление, че и много млади хора отказват машинното гласуване, което е много по-просто от теглене на пари от банкомат“, сподели председателката на една от избирателните комисии в училището Славка Вълчинова.

    Все пак, докато репортерите бяха в секцията, млад човек от "Орфей" пожела да гласува машинно. Това му отне броени секунди, без допусната грешка. След отчитането на вота машината издава бележка, която се пуска в отделна урна.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Съ
      съучееничка
      1 0
      20:58, 17 ное 2016
      Борим се, гласоподавателите да са със средно образование,а претседателката Ви с ОСНОВНО!Срам!
    • 2
      Съ
      съучееничка
      0 0
      10:29, 18 ное 2016
      Ха ха за някой лев стават за срам.На коя ли партия е преТставителка?????

    Случаен виц

    Последни новини