От х:

Днес в x:

Равносметка: Десет зад решетките за дрога през уикенда

Общо десет души са били задържани при полицейски акции по линия на наркотиците през почивните дни в областта, съобщават от МВР Хасково. Сред тях е 31-годишният хасковлия, който блъсна полицай в Свиленград. За случая Haskovo.net вече писа, но от полицията съобщават подробности. При проверка на лекия му автомобил БМВ на ул. “Ген. Скобелев” в града той е потеглил с мръсна газ, за да избегне полицаите, при което е блъснал намиращият се на платното полицай. След това се ударил в задната част на полицейския автомобил и спрял в метален парапет на мост над реката в индустриалната зона на града. При проверката на БМВ-то, в което се е возила и 21-годишна хасковлийка, са намерени 508 грама зелена листна маса, реагираща на марихуана. Последвало е претърсване в жилището на младата жена на улица „Славянска” в областния град. От него са иззети още 2 грама канабис, 1 грам метаамфетамин и 2 грама амфетамин. Работата по случая продължава, двамата са задържани в срок до 72 часа по образуваното следствено дело. Пострадалият полицай е с фрактура на лицева скула и комоцио. Настанен е в хасковската болница без опасност за живота.

В хода на същата операция са задържани още трима мъже на 44г, 36г и 48г. Проверка на имот в село Димитровче, стопанисван от първия, е довела до откриване на 2 кг суха зелена листна маса – канабис. Тримата са задържани до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Още двама хасковлии, на 40г и 32г, са задържани за съхранение на дрога. На 29-ти сутринта, криминалисти от ОДМВР Хасково са спряли за проверка лек автомобил Пежо 206, шофиран от по-възрастния мъж, служител на РСПБЗН-Хасково (за арестувания пожарникар Haskovo.net писа в събота). В спътника му, криминално проявен, е открита чанта с 50 грама марихуана и 50 грама прахообразно вещество – амфетамин. По случая е образувано следствено дело. Активните действия на криминалистите са довели и до задържане на още двама хасковлии, в чийто домове на улиците „Гюмюрджина” и „Парижка комуна” в Хасково са намерени 2 грама марихуана, 3 грама амфетамин и 6 конопени растения с височина до 60 см, засяти в пластмасови кофи. Иззети са още електронна везна и газов пистолет.

За съхранение на грам марихуана е заведено и бързо производство в полицейското управление в Хасково. То е срещу 20-годишен димитровградчанин, в чийто дрехи при рутинна проверка е открито хартиеното топче с марихуаната. Задържан до 24 часа.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Бр
    бре
    20 0
    12:34, 31 окт 2016
    В тва Хасково само с дрога ли се занимават? Май да!Лесна печалба, никой не та закача, защо ли има полиция?Малко да се позамислят полицаите и да затегнат положението. Убийства, катастрофи, дискотеки ...... все наркодилъри замесени.Мясаме на бананова република, няма нормални доходи, само от наркотици и проституция ......какво стана с тоя град, какво стана с тая държава?Тези отгоре и те дават пример, кой от тях не се занимава с цигари и с наркотици. Средностатистическия българин да не е прост - и той го може това, в по-малки размери, ама и той пробва. До къде ще я докараме нататък?Истината е че полицията не работи, справеливост няма в съда и прокуратурата, разграден двор и така все повече заприличваме на бананова република. Избори, мизбори - тва е!Така не се управлява държава. Предлагам Румъния да ни управлява и да ги подкарат всичките подред за корупция, нарковици, безакцизни цигари и тва е
  • 2
    Mi
    minolta
    4 -2
    12:49, 31 окт 2016
    вълчо президент
  • 3
    Ра
    Равносметка - 1
    9 -1
    13:47, 31 окт 2016
    Aма чакайте, за балотажа не само в Черно море, а и под Аида до Мин.бани ще намерят и нефт и злато в изоставените мини! Вие за едни наркотици - 2 гр. канабис, един гр. амфетамин се радвате, че сме победили престъпността! Ама щом Цецо се е заел с броенето на бюлетините и Пропагандата - Голям балама детска попарка да яде!
  • 4
    Ос
    Осведомен
    7 -2
    15:15, 31 окт 2016
    В Хасково криминално проявените се освобождават веднага! Криминално проявения в когото е намерена дрогата е освободен след 24 часа, а пожарникаря е в ареста без да е открита дрога в него и колата му.В Хасково е по-добре да си престъпник отколкото нормален.
    • Ка
      КАРАКОЛ
      6 -3
      16:32, 31 окт 2016
      Какъв пожарникар е тази мишка Нончев.Продава трева повече от10г. този въздухар и никой него закачаше осведомен бастун.
  • 5
    Га
    гадател
    2 0
    16:01, 1 ное 2016
    Много отдавна трябваше да го сложат там,където е сега.Нека търка наровете в ареста.Лесните пари до там водят.Лошо много лошо,че лицето продавач на дрога е служител на МВР.
Последни новини