От х:

Днес в x:

Депутатите препитват седем министри

Седем министри ще отговарят на депутатски въпроси в петък, предвижда програмата за парламентарния контрол. Към вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова е отправен въпрос относно изграждането на нови бежански центрове в България.

Други въпроси към министъра на вътрешните работи пък са свързани с политиката по опазване на живота и здравето на хората и повишаване на безопасността по пътищата у нас.

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева ще отговаря на въпрос относно закриването на метеорологичната станция на връх Мусала.

Четири въпроса са отправени към министъра на културата Вежди Рашидов. На три въпроса ще отговаря социалният министър Зорница Русинова.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще даде разяснения в пленарна зала по индикативни цени при доставката на хранителни продукти в учебните заведения в България по евросхемата "Училищен плод".

Към нея има отправен въпрос и за финансовото състояние на Изпълнителната агенция за борба с градушките. Депутатите задават общо 14 въпроса към Танева в петъчния контрол.

Към екоминистъра Ивелина Василева има отправени питания относно замърсяването на въздуха във Враца и в Русе, както и за мерките за прекратяване на увреждането на жизнената среда във Видин.

Финансовият министър Владислав Горанов също е включен в програмата за парламентарен контрол, като един от отправените към него въпроси е относно напредъка по кандидатстването и присъединяването на България към Европейския банков съюз.

Междувременно днес се очаква още парламентът да гласува промените в изборните правила, посочва NOVA.

Преди два дни правната комисия прие част от предложенията за промени в Изборния кодекс. Сред тях са двете най-оспоравни - лимитът на секциите в чужбина и квадратчето "Не подкрепям никого".

Според новите правила, секциите в чужбина ще са ограничени само в държавите извън Европейския съюз. А квадратчето "Не подкрепям никого" ще се зачита и преброява при президентски и кметски избори за определянето на избирателната активност и на резултатите.

Източник: http://dariknews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини