От х:

Днес в x:

Ген. Радев: Да се преразгледа участието ни в НАТО и ЕС

"Трябва да се преразгледа участието ни в НАТО и ЕС, така че да налагаме активни решения."

Това заяви в интервю за Нова тв кандидат-президентът на БСП, издигнат от инициативен комитет, ген. Румен Радев.

Армията иска превъоръжаване. Но не е въпросът само в парите. Нужно е и повишаване на социалния статус на военнослужещите, вярва генералът. "Армията трябва да заеме позиция на границата. Защо сега абсолютно законно и масово през границата минават нелегални мигранти?", попита доскорошният началник на ВВС. Той е категоричен - центровете за бежанци трябва да бъдат изнесени извън населените места, да са от затворен тип и в тях да се осигурят човешки условия за хората.

"Армията трябва да заеме позиция на границата. Защо сега абсолютно законно и масово през границата минават нелегални мигранти?", попита доскорошният началник на ВВС. Той е категоричен - центровете за бежанци трябва да бъдат изнесени извън населените места, да са от затворен тип и в тях да се осигурят човешки условия за хората.

"Целта ми е балотаж, не се чувствам като от резервна скамейка", отвърна ген. Радев на въпрос обижда ли се, че шефът на инициативния комитет по издигането му и зам.-председател на БСП проф. Стефан Данаилов призна, че в партията е нямало кандидат, който да вземе повече от 15-16 процента.

"Фактът, че съм безпартиен, означава, че като президент ще се боря за обединението на всички граждани", каза още кандидатът за "Дондуков" 2. Попитан за съпругата си, заяви: "Крайно време е да имаме първа дама."

 

Източник: http://www.24chasa.bg

Коментари в сайта

Последни новини