От х:

Днес в x:

Цветанов коментира 4 кандидати за президент на ГЕРБ

Нека оставим изненадата за неделя, 2 октомври. Така бившият вицепремиер Цветан Цветанов отговори на въпрос дали Цецка Цачева ще е кандидатът за президент на ГЕРБ. За Цачева Цветанов заяви пред bTV, че тя е „изключително добър оратор” и се вписвала много добре в сложната политическа ситуация.

Дясната ръка на Бойко Борисов похвали още Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов, давайки ги за пример с думите с какво ГЕРБ запълва дефицита, оставен от кабинета „Орешарски”. Голям е процентът на вероятност един от четиримата изброени политици – Цачева, Фандъкова, Дончев и Николов, да е кандидатът на ГЕРБ за президент. Нека кажем 99%, заяви Цветанов.

 В ГЕРБ може да се обсъждат между 10-15 кандидати, докато в „другите партии” по телефонен указател набираш един генерал и след два дни той се съгласява, посочи Цветанов, оправдавайки се по интересен начин за пореден път защо най-голямата българска партия мълчи месец преди президентските избори кой ще е кандидатът ѝ.

Относно кандидатурата на Пламен Орешарски за президент, Цветан Цветанов каза, че в една предизборна кампания ще си проличат зависимостите му. За Орешарски трябва да отговарят БСП и ДПС, подчерта бившият вицепремиер, като не пропусна да изтъкне какви беди е донесло управлението на Орешарски – фалитът на КТБ, дефицит от 6%, спиране на еврофондовете. Той обвърза индиректно Орешарски с кандидата за президент на БСП ген. Румен Радев с думите – каква алтернатива може да предложи той, тази на Сергей Станишев ли?
 

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини