От х:

Днес в x:

БСП организира вот на недоверие заради Бокова

БСП ще проведе консултации с другите политически сили за провеждане на вот на недоверие към правителството заради смяната на кандидата за генерален секретар на ООН Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова в парламента.  

"Събраха се много аргументи за внасяне на вот на недоверие към правителството за външна политика. Ще поканим на консултации други парламентарни групи, за да обсъдим заедно мотиви за вот на недоверие и ако постигнем съгласие, ще действаме да го внесем”, аргументира се тя и изброи темите, с които БСП не е съгласна - налагане на санкции срещу Русия, бежанците и кризата, средствата за изграждане на нови лагери.  

Левите ще търсят всички партии, които смятат, че тази външна политика е национално предателство към България. 

"За нас тази смяна е резил", каза по-рано Нинова. "Смяната на Бокова е капката, която преля чашата", категорична е тя. 

За да се внесе вот на недоверие, са нужни подписите на 48 народни представители. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    наблюдател
    0 0
    13:57, 28 сеп 2016
    Каква безсрамница.Тази номенклатура Бокова колко е нагла че въобще не и пука за България. Не се яви на заседанието на мс.сега също не се отказва. Това е психологията на комунистическата и същност . Вижте кои я подкрепят и си вадете зааключение.Защото нямаше лустрация.фатална грешка на настоящите псевдодемократи. Баща й, брат й до девето коляно все на власт при всичики власти. Двуличници.гледаат да се намъърдат на властови позиции у нас и в чужбина и се присимиват на простия народ че са го излъгали пак. Да я изритат. На оон подобни влечуги не тряябват

Още новини

Последни новини