От х:

Днес в x:

Очакват ни магнитни бури - ставаме раздразнителни

Силни магнитни бури ни очакват до края на месеца. За тяхното естество и влиянието им върху нас говориха в "България сутрин" психиатърът Веселин Герев и геофизикът от БАН доц. Петя Трифонова.

"Влиянието им се усеща 12-24 часа след пика на магнитното поле. При здравите хора резките му колебания предизиква главоболие, лек световъртеж, сърцебиене, чести препотявания и други. След пика на магнитните бури имаме проблемен сън. Ставаме по-нервни и раздразнителни", обясни психиатърът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че проблемите идват след появата ни на открито. Веселин Герев подчерта, че особено чувствителни са хората със сърдечно-съдови, ендокриннни и психични заболявания. 

"Психиката ни работи на принципа на страха. В един момент е много удобно човек да се оправдае с магнитните бури за неудачи в ежедневието. Ако човек не знае, че има магнитни бури, изобщо няма да ги усети", посочи гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

От думите му стана ясно още, че хората с нарушено кръвообращение се чувстват добре по време на магнитни бури.

От доц. Петя Трифонова научихме, че магнитните бури представляват резки и силни смущения в геомагнитното поле, причинени от слънчевите изригвания. Днешният ден също започва с магнитна буря, която може да се развие по различен начин. 

"Последните дни се характеризират със смущения в геомагнитното поле, които ще продължат. Очаква се до края на месеца да има такива смущения, но няма да е нещо сериозно", уточни геофизикът пред Милена Енчева.

Доц. Трифонова добави, че около 90% от магнитните бури в България са умерени. Едва два пъти у нас са регистрирани най-високите стойности от 9 К-индекса. 

"При глобална буря достигаме стойности 7 и 8, което е сериозен проблем за инфраструктурата", посочи специалистът.

 

Източник: http://www.bgonair.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 13.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да липсват проблеми на работното място, но ще се справяте с тях в движение. Ще запазите позициите си независимо от трудностите. Някои ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си. Възможно е умората и стреса ще предизвикат нервни емоции.
13 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Получаваната от вас енергия ще ви направи активни и с желание за развлечения. Някои ще пътуват до интересни места. Потърсете вината за влошените ви отношения с някого и в себе си. Има какво да се желае в тази посока. Пазете се от закостенели предубеждения, станете по-отворени за новостите в живота ви.
13 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Погрижили сте се програмата ви за днес да обхване всички приоритетни задачи и ще я следвате, отговорно и без излишни емоции. Специално внимание в нея е отделено на чуждестранните партньори, бизнесът ви с тях има добри перспективи. Добрите ви мисли и настроение ще влияе благотворно на околните.
13 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Старайте се да бъдете обективни, когато близките търсят мнението ви, а не просто да налагате възгледите си. Обзети сте от съмнения относно работата си, но те са неоснователни. Опитайте се да си починете и да се отърсите от напрежението.
13 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
13 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Възможни са затруднения в изпълнение на бизнес-ангажиментите ви днес, но не прехвърляйте вината върху другите. Достойнството ви изисква на първо място да се съобразите със ситуацията и да действате според нея, като разбира се, не пренебрегвате и интересите си. Търсещите работа ще получат информация за интересуваща ги желана позиция.
13 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете се на задачите си, които повече не търпят отлагане. Възможно е объркване и е нужно по-внимателно да обмисляте ходовете си. Ще успеете, но с цената на какво, зависи само от вас. Вслушвайте се в интуицията си, ще ви подскаже верния път. Не прибързвайте и правете добре нещата.
13 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка.
13 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Завиден ентусиазъм за работа имате днес. Вие сте инициатор на доста начинания, които обаче изискват пълното ви отдаване. За част от вас концентрацията е нещо крайно необходимо. Вие я компенсирате с пъстър емоционален живот.
13 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждаете се от подкрепа, за това се обърнете към хора, имащи власт и сила да ви помогнат. Добрите ви страни ще насочат мислите ви в подходяща посока и няма да таите омраза или други недобри чувства в себе си. Вечерта ще научите интересна и вълнуваща новина. Дамите ще се стараят повече с външния си вид.
13 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поемате изпълнението на определен проект днес, който ще ви открие неподозирани възможности за в бъдеще. Добре ще е ако още от сега се замислите за нещата, които бихте могли да свършите. Не сте доволни от взаимоотношенията си с близък човек, но най-добре ще е да вземете нещата в свои ръце, вместо да чакате да се оправят от само себе си.
13 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще ви се наложи да бъдете внимателни в работата си, ако искате да постигнете добри резултати. Попадате в деликатна ситуация и положението ви ще зависи от начина по който успеете да реагирате. Доверете се на интуицията си и можете да разчитате на успешни действия. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което ви е убягвало досега.
13 авг 2020
Последни новини