От х:

Днес в x:

9 °C

Очакват ни магнитни бури - ставаме раздразнителни

Силни магнитни бури ни очакват до края на месеца. За тяхното естество и влиянието им върху нас говориха в "България сутрин" психиатърът Веселин Герев и геофизикът от БАН доц. Петя Трифонова.

"Влиянието им се усеща 12-24 часа след пика на магнитното поле. При здравите хора резките му колебания предизиква главоболие, лек световъртеж, сърцебиене, чести препотявания и други. След пика на магнитните бури имаме проблемен сън. Ставаме по-нервни и раздразнителни", обясни психиатърът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той поясни, че проблемите идват след появата ни на открито. Веселин Герев подчерта, че особено чувствителни са хората със сърдечно-съдови, ендокриннни и психични заболявания. 

"Психиката ни работи на принципа на страха. В един момент е много удобно човек да се оправдае с магнитните бури за неудачи в ежедневието. Ако човек не знае, че има магнитни бури, изобщо няма да ги усети", посочи гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

От думите му стана ясно още, че хората с нарушено кръвообращение се чувстват добре по време на магнитни бури.

От доц. Петя Трифонова научихме, че магнитните бури представляват резки и силни смущения в геомагнитното поле, причинени от слънчевите изригвания. Днешният ден също започва с магнитна буря, която може да се развие по различен начин. 

"Последните дни се характеризират със смущения в геомагнитното поле, които ще продължат. Очаква се до края на месеца да има такива смущения, но няма да е нещо сериозно", уточни геофизикът пред Милена Енчева.

Доц. Трифонова добави, че около 90% от магнитните бури в България са умерени. Едва два пъти у нас са регистрирани най-високите стойности от 9 К-индекса. 

"При глобална буря достигаме стойности 7 и 8, което е сериозен проблем за инфраструктурата", посочи специалистът.

 

Източник: http://www.bgonair.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 12.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
12 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
12 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
12 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
12 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
12 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
12 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
12 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
12 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
12 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
12 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
12 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
12 дек 2019
Последни новини