От х:

Днес в x:

Слави Трифонов внесе документи в ЦИК за референдума

Изображение 1 от 3

    С допитването даваме възможност на нашите съграждани да изразят волята си, без да правят революции и без да събарят парламента, каза телевизионният водещ.

    Телевизионният водещ Слави Трифонов внесе документи за регистрация на Инициативен комитет в подкрепа на въпросите от референдума, който ще се проведе заедно с президентските избори.

    Трите въпроса в допитването ще са за мажоритарно и задължително гласуване, както и за намаляване на партийната субсидия на 1 лев за действителен глас.

    Някои от въпросите в референдума се отнасят точно за нашите сънародници в чужбина и съм сигурен, че те ще гласуват в референдума много активно, каза Слави Трифонов, след като подаде документите.

    По думите му въпросът за електронното гласуване, който отпадна от запитването, е от огромно значение. Този въпрос ще присъства обаче в следващ референдум или ще бъде решен по някакъв друг начин. Българите ще могат да изразяват свободно волята си, а не подчинени на една политическа класа, която се самовъзпроизвежда вече 25 години, каза Трифонов.

    Представители на инициативния комитет ще бъдат в избирателните комисии за да напомнят на всеки един, който гласува за президент, че може да участва и в референдума, каза телевизионният водещ.
    Запитан дали ще подкрепи някой от кандидатите за президент, който застава зад въпросите в референдума, Слави Трифонов заяви, че няма да подкрепи нито една партия.

    Вчера при своята регистрация от АБВ и коалицията "Калфин - президент" обявиха, че също ще агитират за бъдещото допитване до народа и подкрепят и трите въпроса на референдума. Със сигурност и останалите партии ще имат становище за референдума и ще агитират "за" или "против".

    Източник: http://fakti.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      12
      123
      2 0
      21:14, 23 сеп 2016
      Като келнери от 80-те изглеждат!

    Още новини

    Последни новини