От х:

Днес в x:

Поливат ли се розите зад сградата на кметството в Димитровград?

    Поливат ли се площите с розите зад сградата на Община Димитровград - този въпрос повдигнаха преди дни в социалната мрежа димитровградчани. Повод за коментарите стана снимка на голямата градинка с рози зад кметството, от която е видно, че не се полагат достатъчно грижи за зелената площ. Част от цветята са изсъхнали, въпреки че е обяснимо заради сухото лято, пишат Фейсбук потребителите. Включилите се в дискусията припомнят, че Димитровград е известен с множеството си зелени площ и един от най-озеленените градове у нас.

    Справка показа, че площите с рози се снабдяват с вода най-вече ръчно заради липсата на поливна система в градинката. По-труден е и достъпа на водоноска до парка зад Общината, заради забраната за влизане на автомобили там. Към момента не се предвижда да се постави поливна система в зелената площ. 

    С такава обаче разполагат всички градинки и зелени площи, ремонтирани през последните 5 години, припомнят от пресслужбата на Общината.Става дума за площите по бул."Раковски" пред Общината, тези до блоковете на ул."Христо Смирненски" и пред офисите на фирма "Бургелов". Поливна система имат и градинките в района на новото кръгово кръстовище до Водната кула, обновените площи пред старана и нова сграда на ЖП гарата, както и зелените зони по бул. "Трети март" и кръстовището с бул."Христо Ботев". Нова поливна системе е монтирана и на ул."Панорамен път".

    Поетапно такова напояване ще бъде поставено и та други места в Димитровград, уверяват от Общината.Допълват, че градинките с рози в Димитровград са 6 150 кв.м., а цялата зелена площ, която се поливан е общо 20 530 кв.м.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Цв
      Цвете
      3 -1
      20:34, 21 сеп 2016
      А има ли достатъчно вода, която да захрани поливните системи за нормална поливка в дълбочина 15-20 см? Дали дебит от 1,5-2 л/кв.м е достатъчен?
    • 2
      Пе
      Пенева
      7 0
      13:21, 22 сеп 2016
      На ул."Хр. Смирненски" и пред ф-ма "Бургелов" наистина има изградена поливна система, която изобщо не е работила градинките там се поливат от цистерна.Системата е построена преди повече от 3 години може ли да се отговори колко струва този паметник и каква е причината да не работи (освен да се похарчат едни пари).
    Последни новини