От х:

Днес в x:

В 7 области от страната има екстремален индекс за опасност от пожари

В 7 области от страната има екстремален индекс за опасност от пожари на 15 септември. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Областите, за които важи предупреждението са: Плевен, Русе, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали и Смолян. При този индекс са възможни бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони. От НИМХ уточняват, че пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Метеоролозите предупреждават, че са възможни само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите. 

Повишена е опасността от възникване на пожари и на териториите на областите: Видин, Монтана, Враца, Област София, Велико Търново, Ловеч, Габрово, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич, Варна, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик и Благоевград. Там има много голям индекс за опасност от пожари, като тази степен на предупреждение означава, че са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове.

 

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини