От х:

Днес в x:

Генералска китка на Братската могила за 9-ти септември

    96-годишният почетен гражданин на Хасково ген. Владимир Янев измина пеш близо километър разстояние от спусната бариера край стадиона на Ямача до  Братската могила, за да поднесе китка цвете в памет на загиналите в борбата срещу фашизма от града и хасковски окръг в годините между 1923 -1944 година.

    Генералът  си спомни, че на този ден преди 72 години е бил младеж на 23, посрещнал е паметния ден в родния Свиленград като част от съпротивата. 

    "Девети септември 1944-та година  за мен е една от най-паметните дати за България, наред с 3-ти март -Освобождението и Съединението. Жалко, че не всички я признават обаче", коментира ген.Янев.

    Множеството социалисти, след които народният представител от Хасково от БСП Чавдар Георгиев, поведе към монумента, дело на скулптора Стою Тодоров, друг от най-възрастните членове на партията столетница Стальо Димов. Тойо развя на главите им  архаично червено знаме на социалистическия интернационал.

    Пред Могилата слово държа председателят на Общинския съвет на БСП в Хасково Атанас Василев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Jh
      JHB
      18 -16
      20:52, 9 сеп 2016
      Носталгия по младостта. Иначе социалима им беше пълен фъш.
      Девети септември- ден за национален траур !
      • Жи
        живял и при социализма
        16 -12
        22:35, 9 сеп 2016
        При социализма имахме държава. Престъпността беше най ниската в историята на България. Икономиката беше най развита, също и образованието, здравеопазването, културата, спорта. Имаше сегурносст и спокойствие. Нямаше клошари и безработни. Циганите бяха образовани и работеха, бяха почти интегрирани. Нямаше ментета, нездравословни храни и фуражи, консерванти, подобрители, е-та. Имаше и доста слабости но те не могат да се сравняват с положителното изброено по горе. Сега нямаме държава. Пълна разруха във всички направления настъпи на 10 ноември 1989 г. Тогава трябва да е националния траур.
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      19 -6
      21:02, 9 сеп 2016
      Много сме,силни сме!
      Че не се раждат нови комунисти ,не се раждат.Ама и старите не умират.Корави са.
      Да са ни живи и здрави.Като ходещи паметници.А Иванчо Станчов и челядта си не може да
      докара на митинг.
    • 3
      St
      Stalin
      15 -7
      21:13, 9 сеп 2016
      По време на соца другарите бяха направили тази дата национален празник. И хората ги водеха под строй на манифестации да развяват червени байраци и да викат Ура на посредствените толупи които ни ръководеха.
      • As
        ask
        0 0
        13:48, 12 сеп 2016
        Въпреки манифестацията, ако деня бе в работната седмица, този ден се броеше за неработем и трябваше да се иизработи.
    • 4
      Ер
      еро
      13 -13
      21:38, 9 сеп 2016
      Тия пенсии комунисти-герантофили първо ще погребат държавата ни и тогава, ще гушнат цветята и венците в последния си път към майката земя!!!
      По малко им обръщайте внимание, а повече пишете за младите, които са бъдещето на нацията ни!
    • 5
      За
      запознат л
      17 -11
      21:41, 9 сеп 2016
      Вижте ги другарите облечени в дънки като американски ковбои Така бяха и преди хулеха капитализма а караха западни коли и се равняваха по запада с дрехи и начин на живот а нашите родители опъваха каиша на полето и в фабриките и вярваха в светлото бъдеще Комунизъма и социализъма са една заблуда за масите създадени от евреите
    • 6
      Пу
      Пурко
      9 -9
      23:34, 9 сеп 2016
      Нямат умиране тея комуняги.... Още носим срама от 9ти...........
    • 7
      Тя
      тянка
      7 -4
      23:54, 9 сеп 2016
      Да ама Иван Станчев уреди жена си директор уреди и Георги Славов за директор на механото ш си ме
      Стиуя
      Я ти българи но лапай мухите .
    • 8
      Не
      Непокиста
      2 0
      01:41, 10 сеп 2016
      Къде е тоя километър, не разбрах, само!
    • 9
      Се
      СЕЛЕНЖЕР
      4 -2
      07:30, 10 сеп 2016
      Къде са тия фашисти в българия срещу ,които пишман терористите и криминално проявените са се борили от името на световния еврейски ротшилдов клан...до кога ще гледаме еврейските червени слуги и сегашните им отрочета от всички парламентарни групи без изключение да се правят на клоуни и разсипват държавните ни устои,така както турците не са успели...от юдокомунизма по голям фашизъм никъде по света няма...това в днешно време продължава с корпоративния капитализъм и колониализъм наложен от същите комунисти,масони,капиталисти и без значение как са се боядисали за слепите обикновени хора...единствената алтернатива на всичкия този боклук е националсоциализма...
    • 10
      Тт
      тт
      7 -1
      09:42, 10 сеп 2016
      За кои млади да пишат? Тези,които напуснаха страната или тези, които се друсат, изнасилват и убиват.Едните отидоха да създават БВП на други държави, за да помагат на родителите си да не умрат от глад.Другите , деца на новобогаташи - разглезени ,не научени на ред и труд вършат безобразия.Това, което е написано е от историята на България, която някои хора искат да изопачат.
      Искат да го няма този период, но тогава народа е искал това.Защо не са избивали руските генерали и войници, а са ги посрещали с хляб и сол?Това е искал народът ни тогава!Това е историята ни!Сега някои искат парите да валят от небето, но няма как да стане.Без труд нищо не може да се постигне.
    • 11
      9
      9
      1 0
      20:43, 10 сеп 2016
      пурко сега берем срама а не тогава ако не бяха тези хора такива недорасли идиотчета като теб нямаше да се пръкнат
    Последни новини