От х:

Днес в x:

8 години затвор за стрелец по бременна

8 години решетки при първоначален строг режим постанови днес хасковският окръжен съд за Божидар Стойчев от Димитровград. Той бе признат за виновен в опит за убийството на бременната в седмия месец Валентина Георгиева. Той стреля по нея в димитровградски бутик преди две години. Жената е пронизана от рикоширал куршум, който заседнал в белия й дроб. След операция почти една трета от дроба й е отстранена.

Пред съда Божидар твърдеше, че стрелял по Валентина заради мъжа й – Тодор Хапчето, с когото имали неуредени отношения. Такава бе и защитната версия на адвокатката му – Зорница Димитрова. В пледоарията си тя изтъкна, че Божидар не е искал да убива никого, а само да привлече вниманието на обществото.

Ако е искал само да привлече вниманието на обществото, защо не е отишъл там с представител на някоя медия, а с пушка, репликира прокурорът Антон Попов.

Хасковският окръжен съд преди време отхвърли обвинението в опит за убийство и го призна за виновен само в умишлено причиняване на средна телесна повреда. Решението обаче бе отменено от пловдивския апелативен съд и върнато за ново разглеждане в Хасково.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини