От х:

Днес в x:

Златарското ателие разбито с крик

Крадците, които снощи обраха златарското ателие на бул. "България" в Харманли, са разбили стената, която го отделя от съседния необитаем апартамент, с маслен крик. Това разказа за Haskovo.net днес окраденият собственик Румен Цоков. Апашите са действали професионално – с ръкавици, и не са оставили никакви следи.

Огромният маслен крик бил оставен на местопрестъплението. С него крадците пробили дупка в стената, без да вдигат шум и никой от съседите в жилищната сграда не е усетил взлома. На мястото са открити и десетина чисто нови отверки, но по тях също няма оставени отпечатъци.



Апашите са задигнали 6-грамов медалион и масивен дамски пръстен, които са се намирали извън двете каси на златарското ателие. Собственикът оценява откраднатото на 1500 – 2000 лева.
Бандитите са пробвали да разбият и голямата каса, но не са успели. Вероятно нещо ги е уплашило, предполага Цоков. По думите му обирът е станал снощи привечер, след работно време, и едва ли е било късно през нощта, когато е много тихо и най-малкият шум би се усетил от комшиите.

Ателието се охранява от частен СОД на фирма "Телепол". Нейни представители казаха, че случаят се проучва и още не могат да кажат със сигурност как точно са били заглушени охранителните им устройства.



Необитаемият апартамент, от който е проникнато в ателието, е собственост на харманлиец, който не бил стъпвал в него от два месеца. След като влезли, апашите заключили входната му врата и необезпокоявани се заели да разбиват стената. След удара те вероятно са скочили от балкончето, което се намира от задната страна на сградата и са изчезнали.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини