От х:

Днес в x:

Детски рисунки на базара в Баните за 2-годишната Ивка

 „Лечението на Иванина върви добре, детето е преборило тежката инфекция и при благоприятни обстоятелства може да бъде оперирано за отстраняване на тумора в мозъка в клиниката в Истанбул още в понеделник!”. Радостната вест донесе бащата на болното дете Иван Иванов, който се върна по спешност от Турция, за да извади важни документи.

Десетки деца от Минерални бани се събраха днес за импровизираната „Работилница за Ивка”, която беше организирана в парка пред църквата „Свети Георги”. В създаването на рисунки, апликации и други произведения на изкуството се включиха ученици, учители и деца от детските градини в община Минерални бани.

Творбите им ще бъдат включени в благотворителния базар за набиране на средства за малкото момиченце, който ще бъде разположен около сцената в Минерални бани утре. Всеки един от присъстващите ще може да помогне за спасяването на двегодишната Иванина, като запази и един прекрасен спомен от тази благородна детска инициатива.

Вече са осигурени и други изделия за базара, благодарение на организаторите на кампанията ‪#Жороспаси‬ и участниците в нея, както и на други съпричастни към каузата на Иванина. Сред тях са авторска книжка с илюстрации и пликове за писма от 11-годишната Нели Делева, рисунки от деца от различни школи, детски гривни, капан за сънища и чан от школа по етнография към Младежки център Хасково, снимки от Хасково и други произведения.

Концертът е под мотото „Заедно МОЖЕМ за ИВКА” и започва в 20:30 часа на сцената на Летния театър в Минерални бани. Произведенията на детското изкуство ще могат да се закупуват поне час по рано в Летния театър, както и по време на самия концерт.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини