От х:

Днес в x:

Борисов готов да даде 100 млн. лв. за футбол догодина

Премиерът е готов догодина да задели от бюджета 100 млн. лв. само за футбол, при условие, че дойдат хора да направят с тях стадиони и високо спортно майсторство

Трябва да се тръгне от детско-юношеските школи, коментира Бойко Борисов при откриването на футболен терен и прилежащата към него инфраструктура настадион "Локомотив" в София. 

"Ако Футболният съюз дойде с такива предложения, да ни убеди с финансовия и със спортния министър, при над 3,7 млрд. лева събрани повече от контрабандистите, мисля, че спокойно можем заради децата да го направим. Но чакам да дойдат и да ми кажат какво ще направят с тези пари", добави той, цитиран от БТА.

Премиерът посочи, че на мястото на новия футболен терен с изкуствена трева е имало кал и сергии. Той изтъкна, че и от другата страна има и нов терен с нормална трева, вътре на стадиона също се ремонтира.  

Борисов подчерта, че държавата също помага много.

"Като се сметне колко сме дали по стадионите, сигурно ще минат над 25 млн. лева в годините досега", добави той. 

След края на официалната част, малките футболисти от Детско-юношеската школа на ФК "Локомотив София 1929", приветстваха премиера с възгласи "Бойко Борисов".
Той се пошегува пред медиите, че това му е електоратът за президентските избори.

Обновеният терен и прилежащата инфраструктура на стадион "Локомотив" са реализирани по идея и стратегия на Ивайло Паргов - изпълнителен директор на Детска футболна академия "Надежда", с финансовото дарение на "Актавис" ЕАД, в партньорство на ОСК "Локомотив" София и ФК "Локомотив София 1929". 

Осигурена е и пълна спортна екипировка на всички деца от детско-юношеската школа на ФК "Локомотив София 1929" и участие на представителен отбор на световното първенство по футбол за деца и юноши "Готя Къп", което се провежда ежегодно в Швеция.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини