От х:

Днес в x:

Марешки се отказва от участие в изборите за президент

Варненският бизнесмен Веселин Марешки прекратява участието си в надпреварата за президент на България, съобщи «Дневник» (dnevnik.bg).

Собственикът на едноименната верига аптеки Веселин Марешки обяви решението в разпратено до медиите писмо, адресирано до "всички българи",пише «Дневник».

Марешки посочва причините за решението си: за да е свободен да се концентрира върху "родолюбивото и патриотично дело - разбиване на картела в горивата" и защото "президентската институция е опорочена".

"Картелът, който ежедневно ни ограбва и мародерства, не позволява на българския народ да живее добре, да има бъдеще за децата ни и за развитието на бизнеса", обяснява Марешки, който в петте си бензиностанции продава горива на значително по-ниски цени от други вериги.

На витрините на много аптеки от веригата на безнесмена са изложени таблици с цени на горивата, които показват, че в неговите бензиностанции те са по-изгодни за купувача.

Бизнесменът обяви, че ще се кандидатира в изборите за президент в тв интервю през февруари т.г. Тогава той също говори против бензиновия картал, който «убива бизнеса му».

В средата на април Марешки потвърди намерението си да участва в надпреварата и във "Фейсбук".

Сред сегашните мотиви да се откаже е това, че според него партиите гледат несериозно на наближаващите президентски избори.

Източник: dnes.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини