От х:

Днес в x:

Лукарски сложи петима директори на трима служители

Министърът на икономиката, Божидар Лукарски, е назначил петима директори на предприятие с трима души персонал, стана ясно по време на днешния парламентарен контрол, съобщи "Дарик".

Става дума за неработещото старозагорско летище, обясни той, като добави, че там предстои да бъде разгърната тепърва нова индустриална зона, която първо трябва да получи своето ръководство.

"Предвид това и с оглед на добрата локация на имотите, настоящите усилия на Министерството на икономиката са насочени към възможността за изграждане на индустриално-икономическа зона, по подобие на икономическа зона София-Божурище, където да бъдат привличани инвеститори, които да подмомогнат социално-икономическото развитие на региона. Попълването на състава на Съвета на директорите до 5 души не е провокирано от политически или други цели, а е свързано единствено и само с потенциала за бъдещето развитие на проекта", каза Лукарски.

Според депутата от БСП, Георги Гьоков, назначените са от партията на Лукарски, а някои от тях дори не са стъпвали в Стара Загора.

"Развитието сега на летището в Стара Загора е насочено към индустриална зона и съответно има интерес от чуждестранни инвеститори, в това число китайци, които е логично, че няма да се срещат с хората, които продават билети, с чистачките и метачките, а ще се срещат с мениджмънта на дружеството, който е необходимо да бъде в по-тежък състав", отвърна министърът.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини