От х:

Днес в x:

Заради ЕС: Слагат губернатори или сливат области

24 часа

Братски служби скрили данни за атентата в Сарафово

Чужди разузнавателни служби са притежавали информация, свързана с атентата на летището в Бургас през 2012 г., но не са я споделили с партньорите. Това съобщи в интервю за БНТ главният прокурор Сотир Цацаров. Очаква се обвинителният акт срещу двамата останали живи терористи да бъде внесен в Специализирания наказателен съд до края на следващата седмица.

 „Труд”

Гонят "калинките" от властта

Народното събрание спира със закон наплива на "калинки" по върховете на държавната администрация, пише в. "Труд".

Зам.-министри, областни управители и заместниците им, както и шефове на агенции и комисии задължително трябва да имат завършена магистърска степен. Това гласуваха депутатите при окончателното приемане на промените в Закона за администрацията.

В закона е записано, че държавен служител ще се става само след конкурс и издържан тест.

„Стандарт”

Заради ЕС: Слагат губернатори или сливат области

В страната може да бъдат назначени губернатори или да се намали броят на сегашните 28 области, за да отговорим на изискванията на ЕС. Броят на общините обаче няма да се променя, няма да се закриват или заличават общини, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова по Би Ти Ви. Териториалното деление на страната трябва да се преразгледа на ниво райони и области заради регламент на ЕС. За да получават териториите европейски субсидии, те се сравняват по брой насление и други критерии.

 „Монитор”       

Гасят войните между съседите с „Образцов дом”

Да се върнат табелките от соца „Образцов дом”, както и да се направят правилници за вътрешния ред във всяка кооперация, за да спрат междусъседските войни . Това предлагат от Асоциацията на домоуправителите в Бургас. Така комшиите ще имат мотивация да поддържат не само своето жилище но и кооперацията. Освен това с приети от саамата етажна собственост правила комшиите ще решават по-лесно споровете, аргументират се от асоциацията..

„Няма смисъл от въвеждането на каквито и да било вътрешни правилници във всяка кооперация, а още по-малко на табелите „Образцов дом”. В Закона за етажната собственост са разписани ясни правила, които само трябва да се спазват. Последната промяна в закона за забраната за остъкляването на балконите бе стъпка в положителна посока”, коментира за „Монитор”, председател на Националната асоциация на домоуправителите в България Мартин Димитров.

„Сега”

Съдът отказа регистрация на ДОСТ със синоптични аргументи

Филологически аргументи, речникови справки, метеорологични, философски и семантични постулати - с такива аргументи партията ДОСТ на филолога Лютви Местан, известен със своята екзактност и висок наратив, не получи регистрация в търговското отделение на Софийския градски съд (СГС). Решението е на съдия Лилия Илиева, известна с още две решения, в които отказва регистрации на фондации въпреки липсата на формални нарушения.

„Дума”

Петима управляват трима на летище Стара Загора

Министърът на икономиката Божидар Лукарски е увеличил състава на Съвета на директорите на неработещото летище в Стара Загора на петима души, а щатните служители там са само трима. Това стана известно вчера по време на парламентарния контрол от въпрос, зададен към министъра от депутата от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Гьоков. Новите членове на ръководството са съпартийци на Лукарски.

Министърът обясни, че промяната била наложителна, защото там ще се развива нова индустриална зона - проект, за който, по думите му, първо е необходимо да бъде разгърнат ръководният орган, а не щатът. Има интерес от чужди инвеститори, които няма да се срещат с чистачките и с хората, които продават билети, а с ръководството, което трябва да е в по-тежък състав, каза той.

„Капитал дейли”

Светлата и тъмната страна на бързите кредити

Може да ги видите по кошчета за боклук, по спирки, на задните седалки на такситата, в градския транспорт. Висят на табелки по улиците, влизат на листовки в пощите, заливат рекламните спотове в телевизиите. Бързите кредити са навсякъде. Искате телевизор, лаптоп или почивка на морето? Имате болен роднина? Те са тук, готови да раздават - без много въпроси, без бавене.

Някога изцяло в тъмната част от икономиката, доминиран от хора с бухалки и тъмни очила, бизнесът с пари назаем днес изглежда различно. За две десетилетия той се поизчисти от безскрупулните лихвари и техните нискочели събирачи на дългове и сега лицето на индустрията са предприемачи с бели якички. Те инвестират много в този бизнес и искат да го превърнат от просто лихварство в нещо средно между технологична услуга и иновативен финансов продукт. Резултатът е толкова впечатляващ, че започва да притеснява банките: докато тяхното потребителско кредитиране стагнира, бързите заеми растат с по 5% годишно и вече са покрили търсене за близо 2.3 млрд. лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Да
    Да ви .............а !
    5 0
    22:45, 9 юли 2016
    Къде са Кърджали, Смолян и Благоевград, с каква цел пускате тая карта!?! Провокатори?
  • 2
    Ah
    Ahmed
    2 -2
    23:20, 9 юли 2016
    Комшу, някой да знае къде е Динко от Ямбол?
  • 3
    Тъ
    Търговец
    0 -1
    08:26, 10 юли 2016
    А Кърджали,Смолян и Благоевград , Лилето-Талпата ги е подарила вече на Давутоолу в знак на вечната и нерушима дружба/достлук/.Да ви......е......честито!Евала,аферим!
  • 4
    Ни
    Никодимчо
    2 0
    09:56, 10 юли 2016
    Картата е от преди 150г. Наименованията на половината селища са отдавна други.
Последни новини