От х:

Днес в x:

Атакист на море с пари на ДПС? И Енергото остана без ток. Преглед на печата – 14 октомври

Атакистът от Свиленград Ангел Божинов прекарал 6-дневна почивка на морето с пари от общинския съветник на ДПС Атанас Кърчев, инфформира в днешния си брой "Хасковска Марица". И двамата отричат.
Но бдителни забелязали, че атакистът подозрително често гласува с догановите хора, допълва авторът.

И Енергото остана без ток, акцентира на първата си страница изданието. Авария оставила вчера дори сградата на електроразпределение без електрозахранване. Отвсякъде погледнато – пълен майтап.

Свиленградчани отсвириха приемна на евродепутатка, пише още на страницата. За 10 дни нито един не е пристъпил прага на приемната на Биляна Раева.

Земеделци скриха пшеницата, искат 300 лв. за тон, акцентира вестникът на втора страница. Стопаните в региона недоволни от предложената цена от 230 лв. Минават на рапица.

Австрийци провалят дело за екстрадиция, четем на криминалната страница в броя. Ранното съдебно заседание вчера се оказала безсмислено, от Виена не пратили европейската заповед за арест на Айнур Иляз, обвинен от същите виенски магистрати във фалшифициране на евро.
Явно европейците ни нямат доверие за пет пари.

Военни спират бедни за общински жилища. Под това заглавие на страницата "Общество" четем за случая с ромското семейство от Симеоновград, което се бе самонастанило в апартамент на МО. Защо Ачо Циганина може да настанява, а общината не може, питат се бедни семейства от града. Просто е – защото държавата ни е собственост на такива като Ачо Циганина.

Здравеопазването ни куца, защото не учим правилно, казва обявеният за лекар на 2008 г. в Хасково д-р Николай Атанасов. Очеркът за него е на 10 страница в броя.

Крадец мята къчове в съда, пише в голямо заглавие над главата "Новинар юг". Рецидивистът от Бургас Спас Тонев вчера пробва да срита репортери пред сградата на Темида в Хасково. Малко по-късно обралият магазин "Зора" миналата седмица бе оставен зад решетките за постоянно.

Деца се бъркат, за да играят мач, акцентира още на първата си страница изданието. Децата от подрастващите формации на Ямача събирали пари в бейзболка, за да платят на съдийската бригада.
Срам.

34 ще опъват лъкове за приза "Недялка Симеонова", четем още на страниците на "Новинар юг". Конкурсът се открива в петък, участват цигулари от 6 страни.

Д-р Джекил жали 4 г. решетки за убийство, пише още изданието. Карамфил Попов, осъден в Хасково за убийството на Сабри Хасан, обжалва в пловдивския апелативен съд.

Турция увеличава двойно ТИР трафика, съобщава още "Новинар юг". След модернизацията на Капъкуле оттам ще минават 2000 тежки камиони на денонощие, вместо досегашните максимум 900.

Хасковските визажки стават хит в Орестиада, пише на 12 страница вестникът. Оператори от южната ни съседка заснели шоуто на конкурса "Мис Хасково" пред "Заря" и го въртят по гръцките телевизионни канали.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробности – във вестниците

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини