От х:

Днес в x:

SilverBoys в КДК

Седемте момчета на сцената в КДК бяха изненадата в последната вечер на Хасково Jazz 2008. SilverBoys изглеждат така млади, а музиката, която правят е така зряла, интелигентна, космическа и българска, весела и енергийна. Етноджаз с много джаз и много етно. Попитах Силвестър, харизматичния ръководител на групата, дали не греша, че усещам духа на Ибряма в изпълненията им. Няма грешка. И са млади – ученици от музикалното училище в София, има и студенти от консерваторията.

Маркъс Милър, латино, Седнало е Джорето, някакви румънски елементи, още от шоплука, и още от класиката по нов начин. Излиза солистката Криси. Балканските мотиви се леят и отлитат ...

КДК се напълни. Сред публиката са Стенли, бившият на Райзинг, няколко Хиени, традиционните фенове на феста, излиза че етноджаза събра наистина различни поколения.

SilverBoys написаха снощи последното изречение в историята на Хасково Jazz 2008. Дай боже всекиму такъв финал. Догодина пак.

Вижте някакви снимки:slide

Нямаме видео от тази вечер, даже снимките са на Гинчето. Така стана, крайно непрофесионално - предпочетох да видя и чуя SilverBoys, вместо да ги снимам за вас.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини