От х:

Днес в x:

Гаринча влезе в Пантеона на славата на стадион Маракана

Отпечатъци от краката на гениалния бразилски футболист Гаринча бяха открити във вторник в Пантеона на славата на митичния стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

"Ние сме много щастливи, емоциите са много силни", каза Розандела Душ Сантуш, една от дъщерите на Мануел Франциско душ Сантуш, наричан "Гаринча".

Гаринча е двукратен световен шампион с националния отбор на Бразилия през 1958 година в Швеция и 1962 година в Чили и дългогодишно дясно крило на популярния бразилски клуб "Ботафого". Гаринча е известен със своя дрибъл и невероятни голове, въпреки че единият му крак е по-къс от другия поради прекарана болест в детството. Гаринча - един от най-гениалните играчи в цялата история на световния футбол, умира от алкохолизъм в началото на 1983 година на 49-годишна възраст.

В Пантеона на славата на "Маракана" бившият гениален дрибльор Гаринча е в добра компания - той е между "краля на футбола" Пеле, който е световен шампион заедно с Гаринча през 1958 и 1962 година, както и през 1970-та година, и Ромарио де Соуза Фария - световен шампион от САЩ-94.

Една от съблекалните на известния стадион "Маракана" също се казва "Гаринча".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини