От х:

Днес в x:

Подслушването на депутати – едно добро начало

Тодор Кръшков

Цялата държава скочи срещу ДАНС, след като се разбра, че националната сигурност подслушва депутатите. Това е недопустимо в нормална страна, заявяват повечето от попитаните. Немлъкващата Татяна Дончева пък попадна направо в рая – отвсякъде й се обаждат да я питат какво мисли по въпроса.

Само че кой намира, че сме нормална страна?

Аз пък мисля, че подслушването на депутатите е едно добро начало. Следващата стъпка обаче трябва да е непоколебима – подслушване на всички министри, заметник министри, шефове на агенции, президент, премиер, до последната чистачка в екоминистерството.

Европа много ясно и категорично ни заяви, че подземният свят има покровители на най-високо ниво във властта. След като бандитите са толкова много, че МВР едва ли разполага с необходимата бройка микрофони, логичното е да слухти от другия край на жицата. А от другия край е властта.

Ако подслушват мен например, едва ли ще чуят нещо интересно от гледна точка на държавата. Обаче ако подслушват областния управител, заместниците му, (особено заместниците), кметовете, шефовете на агенциите – например на разплащателната, земеделската, строителната и за която се сетите още, на бас че ще чуят толкова интересни неща, че прокуратурата ще изнемогва години напред. Впрочем, ако подслушват и самата прокуратура, също едва ли ще скучаят.

Политиците се притесняват, че слухтенето се използвало за политически цели. Тия все още си въобразяват, че някой се интересува от тях!

На народа отдавна му е писнало от политическите им интриги и нескончаеми сериали - Бойко срещу Татяна, Костов срещу Юруков, Яне срещу всички. Аман вече!

ДАНС ще постъпи още по-хитро, ако обяви, че цялата власт е окичена с бръмбари. И няма нужда да подслушва всички, и без това повечето са толкова тъпи, че ти трябва половин ден, за да разбереш какво искат да кажат в едно изречение. Само да знаят, че са подслушвани. И да си опичат акъла.

Бойко дори вече обяви, че няма нищо против да го послушват. И аз нямам.

Да обявяват държавна поръчка за 8 милиона бръмбара и тогава да видим какво ще стане.

Това е положението, брадъри.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини