От х:

Днес в x:

Как може да се резервира евтин самолетен билет

Цените на петрола се повишават непрекъснато и всички сме свидетели на покачването на цените на транспортните услуги – градски и междуградски автобусни превози, железопътен транспорт и таксиметрови услуги. Дали все още е възможно да летим евтино?

Днес авиационния пазар в Европа е силно конкурентен. Всяка авиокомпания в Европейския Съюз има право да лети между които държави и летища пожелае. Допълнително, силен конкурентен натиск се създава между традиционните и така популярните ниско-бюджетни компании. В авиацията има златно правило, и то гласи, че най-скъпо струва празната седалка. Именно в резултат на това правило са многобройните промоции за билети по 1 евро, които често виждаме. Друга важна закономерност в авиацията е, че тя има нужда от големи финансови ресурси за да оперира. В резултат, авиокомпаниите винаги се стремят да продадат местата за полетите си с месеци предварително. По този начин, те събират пари за услуга която ще извършат чак след месеци. Тези две правила са много важни, защото на тяхна база могат да се сформират добри съвети за търсене на евтини полети.

реклама
Това, което бихме Ви посъветвали е следното:

Винаги планирайте пътуването си поне 3 месеца предварително. Шансът да намерите евтин полет е много по-голям.
Бъдете гъвкави с дните за пътуване. Знайте, че Вторник и Сряда са най-ненатоварени за авиацията. Това означава празни седалки и ниски тарифи. Винаги търсете за подходящ полет до 3 дни преди и след желаните от Вас дати.
Абонирайте се за бюлетини за промоции от онлайн агенции и авиокомпании. Така винаги ще знаете когато някоя авиокомпания обяви разпродажба на места.
Ако летите с двупосочен билет в рамките на седмица, постарайте се връщането да е след Неделя. Бизнес пътниците обикновено пътуват в рамките на няколко дни и плащат скъпи хотели. Авиокомпаниите са преценили, че е по-изгодно за бизнес пътника да плати по-висока тарифа за билета, отколкото за нощувки в хотел. Това е и причината за по-ниските тарифи при наличие на Неделен престой.
Когато търсите полет, проверете и околните летища. Не винаги полетите от София са най-добрите цени. През зимния период, понякога е по-евтино да летите към Лондон от летище Варна.
Летете до привлекателни дестинации в непривлекателно време. Например, полетите от България до Испания са най-пълни през лятото, тогава и тарифите са най-високи. Ако имате възможност, летете през зимата.
Източник: az-jenata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини