От х:

Днес в x:

IBM разработи гласов Интернет

Инженери от индийската лабoрaтория на IBM са пристъпили към тестване на система за гласов Интернет достъп наречена Spoken Web, съобщава IDG News. Тази платформа позволява такава свързаност на хора, които не могат да четат и пишат, както и на тези, които са напълно лишени от достъп към стандартния Интернет.
В основата на Spoken Web лежaт технологиите VoiceXML и HSTP (Hyper Speech Transfer Protocol), позволяващи създаването на аналогова свързаност в телефонната мрежа. Използвайки Spoken Web потребителят може да посещава специални гласови сайтове всеки един от който имат уникален адрес.

Както и в стандартните сайтове гласовите страници съдържат препратки към други ресурси и различна информация. Работата в такава мрежа може да се извършва или с помощта на гласови команди, или в комбинация от телефонни клавиши.
В момента IBM пуска първите проекти Spoken Web съвместно с индийски оператори. За сега от синия гигант не съобщават допълнителна информация по отношение на предоставянето на новата услуга в азиатската държава.
Източник: computerworld

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини