От х:

Днес в x:

Болно момиче 4 дни в неизвестност. Пускат бременни в клас. Преглед на печата – 11 септември

Автор: Тодор Кръшков

22-годишнатаАна Иванова, възпитаничка на помощното училище в Димитровград, тръгнала с двама мъже в неделя и оттогава е в неизвестност, пише "Хасковска Марица". Сигнал до редакцията подал бащата на момичето Иван Симеонов. От учебното заведение потвърдили за изчезването на Ана. До вчера тя не е била открита.

7 общини остават без сметища до месеци, пише във водещия си материал "Хасковска Марица". Депата в Гарваново и Хирманли поемат боклука на областта, останалите не отговарят на изискванията, пише изданието и допълва, че 6 от сметищата е трябвало да бъдат закрити до 16 юли тази година.

По проект санират Езиковата, четем в броя за вчерашното решение на извънредното заседание на ОбС Хасково, на което бе дадено съгласие за ремонта на школото. Част от средствата се поемат от общинския бюджет.

Полицая, Гаргамел и Патрона отново пред съда, обобщава вчерашните процеси, разглеждани в окръжния съд, изданието.Всички те са отложени.

Лъскат пожарната и РПУ за МВР шефа, акцентира вестникът. Хигиенно-козметичните работи са заради утрешното посещение на министъра на вътрешните работи Михаил Миков в Хасково. Тук той ще открие новата сграда на РПУ Хасково, ще уважи и 60-годишнината на димитровградската пожарна служба.

Комунисти искат нов 9 септември, пише още на криминалната страница. Става дума за митинга на димитровградските комунисти.
Искат, не искат, 9 септември си настъпва всяка година, обикновено след 8 септември.

Посланикът на Великобритания Стийвс Уилямс: България е в кръвта ми. Под това заглавие вестникът публикува интервю с дипломата. Оказва се, че той вече е бил в България със съпругата си в периода 1984-1987 година и оттогава пази хубави спомени за страната.

Масларова връчи ключовете за нови къщи на 15 социално слаби семейства, пише на страница 10 изданието.

25-килограмова сила връхлетя Пипона, акцентира на забавната 16 страница вестникът. Щастливият рибар от Харманли измъкнал вчера сом-чудовище от Марица.

Пускат бременни в клас, пише над главата в днешния брой на "Новинар юг". 489 деца, подлежащи на задължително образование, отпаднали през изминалата учебна година, отчита статистиката шефът на инспектората по образование в Хасково Иван Панайотов. Повечето от тях са роми. Законът позволява да се продължи учението дори когато дадено непълнолетно момиче е бременно, но правилата на общността не го допускат, коментира той.

Лестър учи сирачета за строители, информира във водещия си материал на първа страница вестникът. Представители на английския град са коментирали възможността 18-годишни хасковски младежи, излезли от социалните домове, да учат занаят в Лестър.
Това е добра идея. Трябва да се помисли обаче не само за отиването на нашите в Англия, а и за връщането им, което вероятно ще се окаже проблем. Всъщност, това би могло да е двоен шанс в живота за сираците.

100 започват в УНСС за бакалаври, акцентира още изданието и уточнява, че това се случва след 3-годишно прекъсване.

Отлагат Патрона за дрога, чака байпас, акцентира на криминалната страница вестникът.

Пералня от Масларова за Ирина и Божидар, пише изданието за вчерашната церемония при официалното откриване на къщичките за социално слаби.

"Черноморец" потопи "Хасково" с три гола, информира "Новинар юг" за поредната загуба на Ямача от тима на Равда снощи.

Григор гази и при мъжете, съобщава още изданието на спортната страница. Младият хасковлия пордължава победната си серия с победа при мъжете на турнир в Мадрид.

Успехите на Григор са провокирали "Новинар юг" да разкаже историята на хасковския тенис на 6 и 7 страница в броя. Оказва се , че през създадения преди 29 години тенис клуб са минали много популярни днес личности.

Ометоха изложба в библиотеката, акцентира на забавната 12 страница изданието. Става дума за изложбата "вкусните рецепти и гозби на хасковлии", открита вчера. Ометени, разбира се, са били ястията.

Това бяха основните акценти в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини