От х:

Днес в x:

„Как да отслабнем завинаги“

Искате да влезете бързо във форма? Искате да сте слаби и сияйни за по-дълго време? Най-сигурният и лесен начин за отслабване, по който световните знаменитости буквално се запалиха, е протеиновата диета на Пиер Дюкан.



Неговата книга „Как да отслабнем завинаги" се превърна в истински бестселър и това не е случайно. Пиер Дюкан е първият диетолог, който препоръчва и налага тази диета по цял свят. Той твърди, че протеиновата диета е единственият начин за отслабване, чрез който не се губи мускулна тъкан и кожата не повяхва. Разликата с другите диети е, че при тях човек губи мускулна маса, тъй като не се ядат достатъчно белтъчини и организмът отслабва. Благодарение на засиления прием на протеини с диетата на Дюкан се горят много калории, тъй като на организмът му е трудно да преработва белтъчна храна. Точно за това се хващат противниците на популярната диета, според които засиленият прием на протеини натоварва бъбреците и отделителната система и не се отразява добре на организма.

Какво представлява протеиновата диета на Дюкан?

Първи етап – ударен!
Ядат се само чисти протеини – месо, мляко, сирене, риба, яйца. Всички те трябва да бъдат нискомаслени. От месото избягвайте свинското и по-тлъстите парчета от останалите видове. Пърженето е забранено, но пък може да ядете варено, печено, задушено, скара.
Продължителност: няма точно установена дължина. Вие си избирате според това колко килограма искате да свалите. Продължителността варира между 2 и 10 дена.

Втори етап – смесен!
През този етап се добавят зеленчуци. Може спокойно да ядете пържола със салата, омлет с гарнитура, богати салати със зеленчуци и сирена и всякакви комбинации, които са ви по вкуса. Опитвайте се да избягвате зеленчуците, които са богати на въглехидратите, като картофите например.
Продължителност: до постигане на желаното тегло. Препоръчително е обаче да е поне двойно по-голяма от продължителността на първия период. Ако първият период е бил 5 дни, този трябва да е 10. Ако не сте свалили необходимите килограми до определения срок, може да продължите колкото желаете до постигане на желания резултат.

Трети етап – стабилизиране!
Малко по малко започвате да включвате и останалите видове храна в менюто си. В никакъв случай не се нахвърляйте върху шоколада и сладкишите или върху тестените изделия. Тях вече сте ги отвикнали, така че, колкото се може по-дълго не ги яжте. Овесени ядки, пълнозърнест хляб, плодове са добро начало за разнообразяване на менюто. Целта е да включите разнообразна, но здравословна храна в менюто си.
Продължителност: 10 дни за всеки свален килограм. Ако сте свалили десет килограма, това е период над три месеца. Положителното е, че просто свиквате да ядете здравословно и не качвате тегло.

Четвърти етап – окончателна стабилизация!
Това не е реално етап, а просто един ден в седмицата го отделяте да е само на белтъчини, както беше през първия етап. Няма да го усещате, нито ще ви пречи, но ще ви помага да поддържате теглото си.

Допълнителни съвети
През цялото време, особено през първите два етапа, трябва да пиете много вода. Тази диета реално натоварва бъбреците и е необходимо да им помогнете като увеличите приема на вода. Освен всичко, водата помага за изхвърляне на излишните токсини и спомага отслабването. В съчетание с нискомаслени протеини действа по-добре от всеки антицелулитен крем. Яжте бавно и дъвчете, докато храната стане на каша. Движението и пълноценният сън също имат значение за по-добрите резултатите от диетата.

Протеиновата диета на Пиер Дюкан може да не се харесва от всички, но е една от най-ефикасните диети, благодарение на които всеки съвременен човек може да отслабне лесно и трайно.

С тази диета може да се отслабне и най-хубавото е, че резултати се виждат до седмица, което дава на хората надежда, че могат да отслабнат. Не съм съгласен с липсата на зеленчуци през първата седмица, но не е нещо страшно и съм готов да си затворя очите, ако това ще вдъхнови някой да направи нещо за себе си, да намали теглото си и да се чувства щастлив в кожата си.(Бел.а.)

Какви са предимствата на диетата?
- Не броите калории
- Ядете колкото ви душа иска от разрешените храни
- Със сигурност отслабвате
- Не напълнявате, след като отслабнете

За кого е предназначена?
- За дебелите, които желаят да свалят между 10 и 20 килограма
- За свръхзатлъстелите, които имат 30 и повече излишни килограми
- Но и за дамите, които желаят да се повталят, преди да отидат на море

И все пак най-добрият начин да поддържате фигурата си и да сте във форма са тренировките!

Източник: bgvesti.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини