От х:

Днес в x:

Внук уволни доброволно замкмет, младеж уби за 700 лв. Аналитичен преглед на печата – 15 август

Внук уволни доброволно замкмет в Димитровград, информира в заглавие над главата днешния брой на "Новинар юг". Заместникът на градоначалника Стефан Димитров – Данчо Данев, подал оставка по лични причини, но според източници на вестника това станало заради катастрофиралия преди двайсетина дни със служебната кола на кметството негов внук. Кметът е резюлирал с "да" молбата за напускане.

Младеж уби за 700 лева, съобщава в челния си материал на първа страница изданието. 19-годишният Ибрям Расим е задържан заради смъртта на 50-годишният Асен Чернев от кв. "Република". Според версията на полицията, цитирана от изданието, става дума за пиянски побой. Роднините обаче твърдят, че убитият е носел в себеси си 700 лв. за ремонт на къщата, които след инцидента липсвали.

Бутат ВиК шеф на 20-и информира още на страниците си "Новинар юг". За тази дата е насрочено общо събрание във ВиК Димитровград, а първата точка от дневния ред е за освобождаването на управителя Красимир Герджиков. До рокадите се стигна, след като ВиК-шефът влезе в конфликт с местния общински съвет.

20 напират за митницата, шефът ясен в понеделник, съобщава изданието.Заповедта за уволнението на началника Стефан Марашев е подписана, но ще му бъде връчена в понеделник, защото дотогава е в отпуск по болест. Изброени са някои от имената на претендентите.

Екстрадират гастарбайтер, осъден за убийство в Немско, информира вестинкът. 44-годишният Топрак Рамазан има задочна присъда през 2003 г. в град Касел.

Феновете гледат безплатно "Ботев", съобщава изданието на спортната си страница. Запалянковците ще гледат без пари мача в неделя, жестът е заради безрезервната им подкрепа за местния футболен клуб.

Дидо Мачев искал публиката да го мрази, пише в голям материал на 6 и 7 страница в броя. В интервю за вестника Диян Мачев разказва за годините, прекарани в хасковския театър и за кариерата си в киното и телевизията.

Убиха 50-годишен хасковлия за 500 лева, обявява над главата си днешният брой на "Хасковска Марица". Прави впечатление разликата в сумата, заради която е убит мъжът. Според "Новинар юг" сумата е 700 лв. Обяснението е просто – от полицията не обелват дума за грабеж, а само за пиянско меле, в резултат на което по-късно е починал Асен, със старото име Хасан. Информацията на репортерите е от близки и очевидци на инцидента. А и в крайна сметка размерът на сумата не е от значение. От значение е факта, че наказателният кодекс прави разлика между предумишлено и непредумишлено убийство. Също така има отделна квалификация за грабеж с последвала смърт.
И въпросът е – имало ли е наистина грабеж, или просто полицаите не са успели да го докажат?

Мъртва риба покри язовира в Подкрепа, информира още вестникът. Проверка на РИОСВ Хасково установила, че рибата е измряла заради липса на кислород. Стопаните от селото обаче избягвали да поят животните си във водоема поради страх, че е отровена.

Тютюнев склад става жилищна сграда, четем още в броя. Сградата до ОУ "Христо Смирненски" ще се събаря и на нейно място ще се издига модерна постройка с жилища, офиси и магазини.

Тракийски град по-голям от Перперикон крият Глухите камъни. Така е озаглавен обширен материал, посветен на археологическите разкопки край Малко Градище. Екипът на д-р Георги Нехризов от няколко дни работи на терена. Според преданията там е погребан именит тракийски владетел. Историческите източници също посочват голямо селище в този регион. Надеждите на археолозите са да открият нещо наистина голямо, което ще засенчи дори Перперикон.

Спор за къща завършва с палеж, пише на цяла страница "Хасковска Марица" за вчерашния пожар в Болярово, който унищожи сградата на ул. "Петър Янев" в квартала. Подозренията на пострадалите са, че къщата е запалена умишлено от Петър Желязков, който я ипотекирал и по-късно изгубил. Сегашните собственици я купили на търг.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат. Подробности – в новите броеве на "Навинар юг" и "Хасковска Марица".
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини