От х:

Днес в x:

Мариела Златева пое просветата

Бившата шефка на инспектората по образование в Хасково Мариела Златева бе възстановена на длъжността от върховния административен съд и тази сутрин влезе в началническия кабинет. Това е трето поредно решение по казуса на върховните магистрати. То е постановено от петчленен състав на ВАС и не подлежи на обжалване. Мариела Златева бе уволнена от поста през 2001 г. Оттогава тя води и спечели няколко дела за неправомерно уволнение.

Златева е уведомила още преди два дни министерството на образованието, че днес ще се яви на работа. Напуснала е и учителското си място.

Сегашният началник на инспектората Иван Панайотов е в отпуск. Неговият коментар бе, че казусът трябва да бъде решен от работодателя – в случая министъра на образованието Даниел Вълчев. Панайотов спечели конкурс на МОН за този пост преди повече от година.

След запитване на Haskovo.net от пресцентъра на МОН съобщиха, че министерството ще изпълни съдебното решение. В случая това означава заповед за назначение на Златева и друга – за прекратяване на договора на Панайотов. От пресцентъра на МОН ловко избягнаха въпроса за конкретните действия на министерството и повториха, че ще спазят съдебното решение. Това трябва да стане факт до края на работния ден.

Четете новини за случая по-късно днес.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини