От х:

Днес в x:

Ток уби 30-годишен, петима Георгиеви гинат по Илинден. Аналитичен преглед на печата – 5 август

Прокоба: Петима Георгиеви гинат по Илинден, гласи челното заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Вестникът е открил съвпадението в имената на петимата, които намериха смъртта си през последните няколко дни.
Впрочем Илинден се отбелязва на 20 юли. По стар стил е на 2 август, тогава по традиция го честват в Македония, в Хасково също отбелязаха деня на светията миналия петък.

Развитието на Баните във фризера, отбелязва още на първата си страница вестникът. На вчерашното заседание на тамошния ОбС бе наложен мораториум върху строителството до приемането на нов устройствен план. Друга дописка в броя акцентира на желанието на общината да излезе от РСО "Марица". Само се набутвали с членството, а полза никаква, смятат тамошните общинари.

Забраниха да горят стърнища – житото калпаво, цитира изданието потомствения мелничар от Конуш Златко Пилев. Пепелта била естествен тор за растенията, а стопаните нямали пари за торове и препарати. В резултат 90 на сто от реколтата е калпава, смята мелничарят.
Това сигурно е така. От друга страна обаче паленето на стърнища много често предизвиква пожари на огромни площи. Както се казва – филията на бедния човек винаги пада с маслото към килима.

Съдят Патрона отново за дрога другия месец, отбелязва изданието нов завой на брадясалия процес срещу Вели Мехмедали. Той бе осъден веднъж, после апелативния съд отмени присъдата и върна делото в Хасково.
Започва третото полувреме. Нищо чудно да има и четвърто, и пето.

"Хилтън" умува за хотел в Одрин, съобщава още изданието. Световната верига имала планове да издигне един от своите престижни хотели в комшийския град.Според управата на града те щели да бъдат дори три.

"Анри Барбюс" с канал, да се стяга "Вилхем Пик", под това заглавие изданието информира за хода на строителните работи в Димитровград.

"Хасково" срещу "Ювентус", акцентира на спортната си страница весникът. Заглавието звучи прекалено добре, за да е истина. Става дума за юношите на хасковския тим, които ще ритат в турнир на фирмата за спортни екипи "Спортика". Това е един от най-престижните италиански турнири, уверява изданието.
Хм.

Дидо Мачев играе гадняр благотворително, акцентира на 12 страница вестникът. Актьорът влиза в ролята на зъл мафиот в нов български филм. Въпреки добродушното си излъчване, Дидо би могъл убедително да влезе под кожата на злодей.
Друг е въпросът, че новите български филми, финансирани от държавата, което навярно е световен прецедент, се гледа предимно от родинините и колегите на участниците, а премиерите им са нещо като махленска седянка.
Докато впрягат коруцата пред коня, ще е така. Преливане от пусто в празно.

Ток уби 30-годишен мъж, стари жици затъмниха квартал, открива броя си "Хасковска Марица". Младият мъж от Криво поле намерил смъртта си в неделя по обед, докато почиствал стара селскостопанска постройка.

Пускат газопровода за Хасково, обявява в челен материал на първа страница изданието. Проектът на "Ситигаз"е готов и съгласуван с всички институции, става ясно от проведения вчера областен съвет. Предстои да се издаде разрешителното за строеж.
Сагата с газа в Хасково стана като приказката за лъжливото овчарче. Разказват ни я вече 10 години.

САПАРД ревизира Маджарово, акцентира още вестникът на втора страница. Експерти от агенцията приели рехабилитацията на ул. "Миньорска" и обещали плащането да стане в срок.
Да обещаеш не е като да дадеш. Интересно с какво ще платят, след като Европа врътна кранчето на еврото.

Без обувки за есента, купуваме ги чак напролет, е друг акцент от страницата. Местните производители настройвали машините направо за производство на ботуши, есенните модели ги прескачат. Така от джапанките направо скачаме в ботушите.

Модерен жилищен комплекс строят в Бадема, информира още вестникът. Огромен 6-етажен жилищен комплекс започват в квартала. Инвеститор е фирмата на бившия заместник кмет Фикрет Вели, а строител – фирмата на сегашния заместник областен управител Мехмед Атаман.
Нищо за чудене.

Издирват 7 души за оскверненото гробище, пише вестникът в продължението на скандала с поругания гробищен парк в димитровград. 7-8 хлапетии с червена лада издирват униформените, пише в текста, придружен с много и добри снимки от мястото. Вчера работници на траурната фирма в общината започнаха възстановяване на съборените паметни плочи.

Симеоновград тъне в дългове, иска помощ от София, четем още в броя. Дефицитът е 168 000 лв. , ако им се отпуснат парите, ще идат за погасяване на стари задължения.

Сокол влетя в заведение, прави се на прилеп, акцентира на 16 страница изданието. Птицата се забила в стъкло на заведение по обяд, после висяла като прилеп на гредата на навеса.

Това бяха основните теми в днешния хасквоски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини