От х:

Днес в x:

14 °C

Ток уби 30-годишен, петима Георгиеви гинат по Илинден. Аналитичен преглед на печата – 5 август

Прокоба: Петима Георгиеви гинат по Илинден, гласи челното заглавие над главата в днешния брой на "Новинар юг". Вестникът е открил съвпадението в имената на петимата, които намериха смъртта си през последните няколко дни.
Впрочем Илинден се отбелязва на 20 юли. По стар стил е на 2 август, тогава по традиция го честват в Македония, в Хасково също отбелязаха деня на светията миналия петък.

Развитието на Баните във фризера, отбелязва още на първата си страница вестникът. На вчерашното заседание на тамошния ОбС бе наложен мораториум върху строителството до приемането на нов устройствен план. Друга дописка в броя акцентира на желанието на общината да излезе от РСО "Марица". Само се набутвали с членството, а полза никаква, смятат тамошните общинари.

Забраниха да горят стърнища – житото калпаво, цитира изданието потомствения мелничар от Конуш Златко Пилев. Пепелта била естествен тор за растенията, а стопаните нямали пари за торове и препарати. В резултат 90 на сто от реколтата е калпава, смята мелничарят.
Това сигурно е така. От друга страна обаче паленето на стърнища много често предизвиква пожари на огромни площи. Както се казва – филията на бедния човек винаги пада с маслото към килима.

Съдят Патрона отново за дрога другия месец, отбелязва изданието нов завой на брадясалия процес срещу Вели Мехмедали. Той бе осъден веднъж, после апелативния съд отмени присъдата и върна делото в Хасково.
Започва третото полувреме. Нищо чудно да има и четвърто, и пето.

"Хилтън" умува за хотел в Одрин, съобщава още изданието. Световната верига имала планове да издигне един от своите престижни хотели в комшийския град.Според управата на града те щели да бъдат дори три.

"Анри Барбюс" с канал, да се стяга "Вилхем Пик", под това заглавие изданието информира за хода на строителните работи в Димитровград.

"Хасково" срещу "Ювентус", акцентира на спортната си страница весникът. Заглавието звучи прекалено добре, за да е истина. Става дума за юношите на хасковския тим, които ще ритат в турнир на фирмата за спортни екипи "Спортика". Това е един от най-престижните италиански турнири, уверява изданието.
Хм.

Дидо Мачев играе гадняр благотворително, акцентира на 12 страница вестникът. Актьорът влиза в ролята на зъл мафиот в нов български филм. Въпреки добродушното си излъчване, Дидо би могъл убедително да влезе под кожата на злодей.
Друг е въпросът, че новите български филми, финансирани от държавата, което навярно е световен прецедент, се гледа предимно от родинините и колегите на участниците, а премиерите им са нещо като махленска седянка.
Докато впрягат коруцата пред коня, ще е така. Преливане от пусто в празно.

Ток уби 30-годишен мъж, стари жици затъмниха квартал, открива броя си "Хасковска Марица". Младият мъж от Криво поле намерил смъртта си в неделя по обед, докато почиствал стара селскостопанска постройка.

Пускат газопровода за Хасково, обявява в челен материал на първа страница изданието. Проектът на "Ситигаз"е готов и съгласуван с всички институции, става ясно от проведения вчера областен съвет. Предстои да се издаде разрешителното за строеж.
Сагата с газа в Хасково стана като приказката за лъжливото овчарче. Разказват ни я вече 10 години.

САПАРД ревизира Маджарово, акцентира още вестникът на втора страница. Експерти от агенцията приели рехабилитацията на ул. "Миньорска" и обещали плащането да стане в срок.
Да обещаеш не е като да дадеш. Интересно с какво ще платят, след като Европа врътна кранчето на еврото.

Без обувки за есента, купуваме ги чак напролет, е друг акцент от страницата. Местните производители настройвали машините направо за производство на ботуши, есенните модели ги прескачат. Така от джапанките направо скачаме в ботушите.

Модерен жилищен комплекс строят в Бадема, информира още вестникът. Огромен 6-етажен жилищен комплекс започват в квартала. Инвеститор е фирмата на бившия заместник кмет Фикрет Вели, а строител – фирмата на сегашния заместник областен управител Мехмед Атаман.
Нищо за чудене.

Издирват 7 души за оскверненото гробище, пише вестникът в продължението на скандала с поругания гробищен парк в димитровград. 7-8 хлапетии с червена лада издирват униформените, пише в текста, придружен с много и добри снимки от мястото. Вчера работници на траурната фирма в общината започнаха възстановяване на съборените паметни плочи.

Симеоновград тъне в дългове, иска помощ от София, четем още в броя. Дефицитът е 168 000 лв. , ако им се отпуснат парите, ще идат за погасяване на стари задължения.

Сокол влетя в заведение, прави се на прилеп, акцентира на 16 страница изданието. Птицата се забила в стъкло на заведение по обяд, после висяла като прилеп на гредата на навеса.

Това бяха основните теми в днешния хасквоски печат. Подробности – в новите броеве на "Новинар юг" и "Хасковска Марица".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
29 окт 2020
Последни новини