От х:

Днес в x:

2 нови ОДЗ и 27 маломерни паралелки в димитровградско

Преобразуването на две целодневни детски градини и детски ясли в обединени детски заведения прие днес Общински съвет- Димитровград. ЦДГ "Слънце" и ясла№9 ще е вече ОДЗ "Слънце ", а ЦДГ "Райна Княгиня" и ясла№5 - ОДЗ "Райна Княгиня".

Според мотивите, с които бе прието предложението на градоначалника Стефан Димитров, оптимизирането на мрежата от детски заведения ще даде възможност за увеличаване на бюджета на общината, тъй като за децата от яслените групи в ОДЗ ще постъпват средства от държавния бюджет. Освен това с преобразуването ще се решат редица социални проблеми, като затруднения при преместване и записване на децата от едно в друго детско заведение, а и бърз и безболезнен преход на децата от яслена в по- висока възрастова група.

27 ще са паралелките с ученици под минималния брой през учебната 2008/2009 г. в няколко димитровградски училища. По 7 ще са маломерните паралелки в училищата „Димитър Матевски" в град Меричлери и ОУ „Христо Смирненски" в Радиево, реши днес Общински съвет Димитровград.

Под минималния брой деца ще има в класовете в училищата „Св.св. Кирил и Методий" в Димитровград и в ОУ „Васил Левски"- с. Ябълково. 6 ще са маломерните паралелки през новата учебна година в ОУ „Христо Ботев" в с.Крепост, където поради липса на детска градина има полудневна детска група.

На заседанието си днес местният парламент подтвърди с решение създаването на Общинско предприятие „Детски и младежки център". 9- членният екип на центъра ще се помещава в две сгради на ул. „Св. Климент Охридски". Таксите за услугите, предоставяни за децата ще бъдат допълнително определени от Общинския съвет.
Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини