От х:

Днес в x:

МВР пусна безплатен гид за ЕС

МВР издаде информационни брошури за българи, които пътуват в страните-членки на Европейския съюз. В безплатните "гидове" има актуална информация за всички изисквания при пътуване в ЕС, съобщават от пресцентъра на МВР.

Изданието на български език – "Пътуване в Европа", съдържа детайлни данни за необходимите документи за пълнолетни и непълнолетни български граждани, списък на забранените за пренасяне на предмети от пътниците, включително и в ръчния им багаж, списък на всички ГКПП на границите на България, включително и техните подпунктове.
В отделна рубрика са представени въпросите, свързани с реда за издаване на български документи за самоличност, както и причините, поради които български граждани не могат да пътуват извън страната.

"Най-често задавани въпроси" е заглавието на друга рубрика, в която има информация за това къде се използва евро валутата, какви са последните изисквания за сигурност по аерогарите, нужните застраховки, използването на мобилни телефони, както и съвети какво трябва да се направи в случаи на кражби или други инциденти.

В изданието са посочени още адресите и телефоните на посолствата на България в страните-членки на ЕС, както и карти и снимки, които също да улеснят пътуващите.

От МВР са издали и брошура на английски език за чужденци, които преминават транзитно през България или идват като туристи и по работа у нас. Английското издание - "Travelling in Europe", съдържа много снимки от различни по-характерни места в България, санкциите за чужденци, които шофират по пътищата на страната, изискванията за граждани на ЕС и членовете на техните семейства, най-често задаваните въпроси от тях, както и адресите и телефоните на посолствата на европейските държави у нас.

Информационните издания ще бъдат разпространявани по всички гранични контролно-пропускателни пунктове, както и в приемните на РПУ-та в столицата и областните дирекции на полицията в страната от началото на август.
Източник: mvr.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини