От х:

Днес в x:

Пенсионерите стресирани от ОЛАФ, питат губернаторката

Дали констатираните от ОЛАФ нарушения и евентуални последващи санкции за страната ни по някакъв начин ще се отразят на пенсионерите, попитаха хора от третата възраст областната управителка Райна Йовчева на днешната й среща с тях. При всички случаи коректните изпълнители на проекти няма да бъдат ощетени, обясни губернаторката.

Възрастните хора се оплакаха още от изсъхнала липа и голяма топола на ул. "Правда" и "Череша", които можело да се срутят всеки момент и да направят беля. Йовчева обеща опасните дървета да бъдат отсечени.

Идеята на днешната среща бе да се чуят конкретните проблеми на хората и да се вземат мерки, доколкото това е във възможностите на областния управител, обясниха от пресслужбата на областната администрация. На срещата присъства и депутатът от 40-то Народно събрание Иван Илчев, който също отговаря на поставени въпроси.



Един от ангажиментите, поети от Райна Йовчева бе да се организира инфоден, на който представители на социалните служби в Хасково да отговорят на въпроси на гражданите в пенсионна възраст във връзка със социалните услуги. Определена бе датата 30 юли в сградата на областната администрация.

Високата цена на електроенергията, смяната на водомерите и ниските пенсии също бяха предмет на дискусия.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини