От х:

Днес в x:

Димитровградска фирма натрови с риба 19 души в старозагорско

Димитровградска фирма, производител на вакуумирана риба, натрови 19 души в старозагорските села Зимница, Тъжа, Тулово и градовете Гурково и Казанлък. За бума от хранителни отравяния съобщи в редовния си бюлетин здравното министерство.Установено е, че всички те са консумирали от вакуумираната риба, доставено от друга фирма - дистрибутор за територията на Стара Загора.

Заболелите са 19 души, сред които и 4 деца на възраст между 4 и 12 години. Всички са настанени в инфекциозните отделения на старозагорската болница. Взети са им проби за микробиологично изследване, като при 16 от тях е изолирана Салмонела ентеритидис. Резултатите от взетите за изследване рибни продукти също са положителни за инфекциозния причинител Салмонела.

За случая незабавно бе уведомена Регионална ветеринарномедицинска служба (РВМС) – Стара Загора. При извършената съвместната проверка на фирмата –дистрибутор, служителите на РВМС – Стара Загора са разпоредили незабавно изтегляне на продукта от търговската мрежа. Тъй като фирмата – производител на вакуумираната риба е разположена на територията на гр. Димитровград, Регионална инспекция за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) – Хасково също бе информирана своевременно за случая.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини