От х:

Днес в x:

УНСС приема 100 студенти по икономика наесен, идва и бизнес колеж

Филиалът на УНСС в Хасково ще приеме 100 студенти по специалността "Икономика" още от тази есен, обяви днес на пресконференция в община ректорът на университета проф. Борислав Борисов. Договорът за сътрудничество бе подписан от него и кмета Георги Иванов в присъствието на областния управител Райна Йовчева, която също има принос в начинанието.

Политиката на УНСС през последните години е била да се закриват филиалите, които са общо 5 в страната, каза проф. Борисов. Но предвид силно изразеното желание от страна на местните власти ръководството на ВУЗ-а реши да открие в Хасково дистанционно обучение за бакалавърска степен по специалността "Икономика", държавна поръчка. Той добави, че процедурата по акредитацията на "Администрация и управление" още не е приключила. Когато това стане, в Хасково ще се провежда обучение и по тази специалност.
По негова преценка след 4 години в Хасково ще се обучават 1200 студенти.



Намерение да открие свой филиал в Хасково обяви и доц. Георги Манолов от пловдивския бизнес колеж. Той обясни, че колежът открива в града 4 специалности - "Бизнес администрация", "Финанси", "Счетоводство" и "Туризъм". Семестриалната такса в колежа е 650 лева за редовно обучение и 600 лв. за задочно.

Общината от своя страна се ангажира да предостави сгради – в района на ученическите общежития за двете учебни заведения, както и да извърши за своя сметка ремонта им до есента. Освен това общината ще поеме разходите, в размер на около 40 000 лева на семестър, за закупуване на помагала и учебна литература. Тези средства са за първите 4 години и ще намаляват прогресивно, обясни кметът. Престои общинският съвет да одобри споразумението и финансовия ангажимент на общината.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини