От х:

Днес в x:

Видеокамера разпознава усмивките

Компанията Sony пусна на пазара видеокамера, която има функция за автоматично разпознаване на усмивките, съобщи TechRadar. Ако режимът Smile Shutter е включен, то камерата Handycam HDR-CX11E ще започне да снима ако в кадър попадне усмивка. По-рано такава система се срещаше само при цифровите фотокамери.

В зависимост от избрания режим на работа, снимки ще могат да се правят както по време на запис на видео, така и при всяка усмивка, която попадне в обектива на камерата.

Нивото на чувствителност на разпознаване на усмивките може да се избира ръчно. Работата на Smile Shutter е свързана със системата за разпознаване на лица - Face Detection, която може да различава детски лица от тези на възрастните.

Камерата притежава 10,2 мегапикселов светочувствителен сензор, който поддържа FullHD.Записът на звука се осъществява на 5,1 канала, има zoom-микрофон, както и система за изолиране на обкръжаващите шумове.

Обективът HDR-CX11E може да приближава до 12 пъти, а оптиката му е разработена от Carl Zeiss. Диагоналът на LCD-екрана е 2,7 инча и е снабден с touch-panel.

Все още не е обявена цената на камерата, но може да се поръча от сайта на Сони.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини