От х:

Днес в x:

“Пиринска китка” обра наградите за народни танци

Детски фолклорен състав "Пиринска китка" от Благоевград обра наградите и в трите възрастови групи на състезателния концерт за български народни танци в първия ден от фестивала на камерния танц, който се провежда в спортна зала "Дружба" в Хасково.

В ранния следобед бяха връчени и наградите на победителите в различните възрастови групи в класическия балет. Виктория Димитрова от Несебър бе отличена за индивидуалното си изпълнение. Хасковската формация "Рона" получи награда за дует, а Деян Райчев от "Галаксико" – Димитровград бе отличен за солово изпълнение. В същата категория бе наградена и Камелия Илиева от Търговище.

Балетната група от Търговище получи награди и в конкурса за танцови формации в две възрастови групи. В третата бе отличен балет "Грация" от Казанлък.

Следобед се провеждат състезателните концерти за характерни танци. Конкурсът за модерен балет ще се проведе в петък.

Над 300 танцьори и 217 групи участват в шестото поред издание на фестивала на камерния танц в Хасково. Тази година в него се изявява и турска балетна формация от град Бабаески.
В журито на фестивала са хореографите Мария Евтимова, преподавател по народни танци в Нов български университет, Маргарита Градечлиева и Маргарита Михайлова, преподавателки в Националното училище по танцово изкуство.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини