От х:

Днес в x:

Петков - между хероин и амфетамини?

Бившият шеф на Агенция „Митници" Емил Димитров-Ревизоро „разшири" информацията около срещата на министър Румен Петков с дупнишките бизнесмени братя Галеви.
Според Димитров в основата е бил спорът между две престъпни групировки - едната е изнасяла синтитична дрога, а другата - внасяла хероин.

Двете групи е трябвало да се разберат помежду си да работят заедно, за да няма движение на пари, каза Ревизоро и допълни: „Да излиза синтетиката на Галеви и да се внася хероин".

Трябвало обаче да има човек - посредник, който да гарантира, че няма да има излъгани.

Най-вероятно по този повод Алексей Петров се среща с Галеви на басейн „Спартак", като е имало готовност срещата да се документира от служители на ГДБОП.

Посредникът пристигнал с два джипа, като от единия слезнал министърът на вътрешните работи Румен Петков.
Това е според думите, които Ваньо Танов е казал, уточнява Ревизоро.

Две са версиите, припомни Емил Димитров - едната е, че министърът на вътрешните работи е замесен с продажбата на синтетична дрога, а другата - че е бил там, за да се опита да ограничи разпространението.

Сканадълт се разрасна, след като бе разкрито и че Алексей Петров е секретен сътрудник на службите - факт, за който взаимно се обвиняват Румен Петков и Ваньо Танов.

Припомняме, в свое интервю братя Галеви заявиха, че лично са поискали срещата с министър Петков, защото информацията била важна и не са имали доверие в по-нискостоящите в йерархията на МВР.

Тези данни би трябвало да се съдържат в доклада на ДАНС, изготвен по искане на Военно-апелативна прокуратура, който днес бе внесен в прокуратурата.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини