От х:

Днес в x:

Nissan пуска и Qashqai +2

Nissan пуска нов вариант на Qashqai (в Япония, Австралия и на други пазари наречен Dualis).
Тази версия е със седем места и затова е наречена Qashqai+2. Новата версия на компактният кросоувър на Nissan ще има премиера на изложението в Лондон през юли.

Колата е с удължена със 135 мм база. Дължината на автомобила е увеличена до 4 526 мм, което е с 211 мм повече от тази на стандартния Qashqai с пет места. Дизайнерите на Nissan са променили и профила на автомобила в задната част, за да могат двамата нови пътници да се чувстват комфортно.
Височината на Qashqai+2 също е увеличена с 38 мм и е достигнала 1 643 мм. Мястото за главите на пътниците на първата и втората седалки е увеличено съответно с 16 и с 10 мм. На втория ред седалки вече е по-широко, като мястото за колената на пътниците е увеличено с 23 мм.
При седем местната версия и предната и задната врати имат нов дизайн, като двете задни врати са и по-големи от тези при пет местния модел. Когато третият ред седалки е сгънат, Qasqhai+2 предлага почти 500 литра място за багаж, едно нарастване с 90 литра в сравнение със стандартната версия.

Удължената каросерия и допълнителното оборудване са увеличили и теглото на колата със 100 кг. Това е наложило промени в окачването и в настройката на спирачната система.

В Европа Qashqai+2 ще бъде предлаган с два бензинови и два дизелови двигатели. Бензиновите са с обем 1.6 и 2.0 литра и мощност съответно 115 и 140 к.с. Дизеловите агрегати са с работен обем 1.5 и 2.0 литра и мощност съответно 106 и 150 к.с. Двата по-слаби двигатели ще се предлагат само във версия с предаване на движението към предните колела, докато при двигателите с обем 2.0 литра ще се предлага и версия ALL-MODE (4х4).
Скоростните кутии предлагани с новата версия на Qashqai ще бъдат механични с пет и с шест степени, автоматична с шест степени и CVT.


Източник: automedia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини