От х:

Днес в x:

Картофите лекуват

Освен вкусна за повечето от нас храна, картофите могат да бъдат и алтернативен лек за много заболявания.

Така например, за да намалите кръвното си налягане и нивото на захар в кръвта, пийте сок от картофи. Той е подходящ и за прочистването на организма, като за тази цел е добре да се комбинира със сок от моркови и целина.


Сокът от картофи помага и при нарушения в храносмилането, нервни разстройства, ишиас и сърбеж. При тези случаи ще ви помогнат 500 мл сок, смес от моркови, краставици, цвекло и картофи, като от менюто се изключат всякакви месни и рибни продукти.



Суровият настърган картоф може да бъде добро средство при зарастването на рани от екземи, изгаряния е други поражения на кожата.

При главоболие вие можете на привържете към челото си тънки резенчета картоф, а ръцете поставете до лакът в съд с гореща вода.



При полиартрит народната медицина съветва в продължение на 3 дни да се изяждат по 2-3 кг. картофи, сварени с кората в малко количество вода, като друга храна не се приема.

Сместа от настърган картоф, която се сменя 3 пъти дневно, отлично може да премахне всякакъв оток.



При ишиас и радикулит се препоръчва да се затопляте с парата от варени картофи.

При хронична кашлица в съд в вода се варят един картоф със средна големина, една глава лук и една ябълка, докато водата не се намали на половина. Сместа се приема по 1 ч. л. три пъти дневно.



При увреждане на мускулите и сухожилията можете да си направите компрес от картофени кори. За тази цел са подходящи старите картофи, чиято кора се обелва, нарязва на ситно и поставя върху болното място.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини