От х:

Днес в x:

Нови версии за атентатите от 11 септември

Група активисти от обединението "Архитекти и инженери за истината за събитията от 11 септември" представи пред американския Конгрес доклад с резултатите от собствено разследване на атентатите.

Специалистите са убедени, че кулите близнаци на Световния търговски център са били минирани и взривени отвътре с участието на правителството и спецслужбите на САЩ.

В петицията на 130 инженери и архитекти, изпратена до Конгреса, се казва, че срутването на двете кули е било "подготвен демонтаж" с използването на взривове, а не следствие от врязването на самолетите в тях.

Един от авторите на петицията - архитектът Ричард Гейдж, заявява: "За нас е очевидно, че е имало професионален демонтаж с използване на взрив. Всеизвестно е, че подобна операция изисква сложна система на миниране. Отчитайки системата за контрол и безопасност в Световния търговски център, е трудно да си представим, че терористи биха могли да извършат всичко това безпрепятствено.
И така ние достигаме до ужасния извод: атентатът може би е бил "режисиран" от правителствени кръгове в САЩ".

Ком доклада са приложени схеми, чертежи и изчисления, които доказват версията за взрив отвътре. В полза на новата хипотеза се цитират и свидетелства на пожарникари, според които в сградите е имало вторични експлозии.

Освен това в бетона, останал от кулите, са намерени образования от разтопен метал, които не биха могли да се получат при изгарянето на самолетно гориво.

Източник: novjivot

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини