От х:

Днес в x:

ДСБ: Конгрес на РБ и диалог за кандидат-президент

Изпълнителният Съвет на Демократи за силна България проведе първо заседание в Русе, ръкъводството на партията реши единодушно, че България има нужда от дясноцентристки кандидат за президент.  

На България е нужен независим, равно отдалечен от политическите партии дясноцентристки кандидат за президент, гарант за проевропейската ориентация на България, за засилване процеса модернизиране на българската армия, смятат от ДСБ. Бъдещият президент трябва да е основният инициатор за осъществяването на радикална реформа в българското правосъдие. ИС на ДСБ е убеден, че единствено чрез диалог може да се стигне до такъв кандидат, подкрепен и от партиите в дясно. Съжаляваме за отказа на г-н Плевнелиев да бъде този кандидат. За нас темата за общ десен кандидат не е затворена, това е верният път, за да не се допусне ляво-ориентиран президент, който да постави под въпрос външнополитическата ориентация на България, пише в съобщението на ДСБ.

В текста се казва още: 

Изпълнителният Съвет изключва възможността за съвместно участие на предстоящите избори , както с национал-популистки формации от типа Атака, Патриотичния фронт, така и с формации които развиват малцинствен национализъм и популизъм като ДПС и ДОСТ. Те не могат да бъдат наши партньори. Възгледите на ДСБ за патриотизъм и национална отговорност са диаметрално различни.

Демократи за силна България отправя последен призив към партньори си от Реформаторския блок за провеждане на обещания на избирателите обединителен съюзен конгрес. Необходимо е това да се случи преди изтичане на споразумението, подписано от участващите в РБ, което се изчерпва с настоящите президентските избори. Преди тази кампания трябва да изпълним обещанието си към своите избиратели - РБ да стане единен политически субект. Трябва да бъдат решени въпросите за позиционирането на блока към властта, за лидерството и работещ механизъм за вземане на решения. РБ трябва да се произнесе и относно кандидат-президентската си кандидатура. ДСБ разчита, че поетите ангажименти към избирателите на РБ ще бъдат спазени в максимално кратки срокове. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини