От х:

Днес в x:

Един зрелостник в региона пише матура по руски

Само един зрелостник от Хасковска област работи днес по матурата по руски език. Като втори задължителен предмет, върху който да положи зрелостен изпит, руският е предпочетен от възпитаничката на езиковата гимназия в Хасково Юлия Петрова. Изборът й е неслучаен, тъй като тя е участник в редица национални олимпиади по руски.

Общо 1515 абитуриенти от региона днес полагат по избор матура сред 13 различни предмета.

56 зрелостници обаче не отидоха тази сутрин до училищните сгради. Най-много са останалите празни чинове на заявилите матура по география и биология.

 Вариант 1 се падна на абитуриентите. Той беше изтеглен в 7.00 ч. в сградата на Министерството на образованието и науката.Изпитът започна точно в 8 часа и трае 4 астрономически часа.

16 674 са учениците, които се явяват в цялата страна на втори задължителен изпит по биология и здравно образование и това е най-предпочитаният предмет.

Едновременно с втората матура за зрелостниците, днес се провежда и  външното оценяване по математика за седмокласниците.Изпитът се състои от 24 задачи от затворен и отворен тип. 1706 деца започнаха работа по модулите на изпита в Хасковски регион. 94 от тези, които също трябваше да положат, изпита не се явиха. 

След 15.00 ч. на сайта на министерството ще бъдат публикувани тестовете и ключ с верните отговори.

  Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини