От х:

Днес в x:

„Циганска работа” вгорчи живота на рибари

    Безотговорно пресичане на пешеходци предизвика сериозна катастрофа снощи на пресечката между "Васил Левски" и "Дунав", около 20.30 часа. Пловдивски рибари се видели принудени на налетят върху заграждненията между двете посоки на булеварда, след като тайфа мургави им притичала през платното в тъмното. Въпреки че не карали бързо, пловдивчаните предпочели да не разчитат само на спирачки, а и да отклонят-при нужда,  с цената на разбит автомобил.  Такава се оказала съдбата на тяхното Ауди, което след тежкия удар в металните мантинели вече надали става за нещо друго, освен скрап.

    Половин час след инцидента пловдивчаните продължаваха да псуват и Хасково и хасковлии, като най-меката дума, с която бяха награждавани нашенци, бе „селяни”. Пресичането обаче наистина е било като през къра, признаха очевидци, при това от самото ромско малцинство. Над 300 от популацията около и зад „Васил Левски” бяха дошли за морална подкрепа на  своите хора. На няколко пъти замириса на барут, но до екцесии не се стигна. Отчасти и заради не много често срещаното чувство за вина у малцинството.

    Цялата интифа (??? ) щяла да се размине, обясни наблюдател на инцидента, ако в момента на пресичането между разнородната компания не бил избухнал спор. Това първо ги забавило, второ въобще отклонило вниманието им от възможните автомобили по булеварда. Отделно, че пресичането не е станало на пешеходна пътека. "Абе въобще, циганска работа" , призна разказвача.

    Авторите на циганията не били пострадали, нямало и косвени жертви, с изключениена разнебитения автомобил. Не се съобщава за открит алкохол в кръвта на шофьора на пловдивската кола.

    Г.Христов

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини